favorit81 Creative Commons License 2015.07.27 0 0 65523

 "Arra vonatkozóan van valami elképzelésed, hogy hol tudnám kiegyengetni a hátsó kereket? Olyan, mintha ütne picit. Gondolom ki kellene centrírozni. Hol lehet ilyet? Egyáltalán a nem könnyűfém és 60 éves kereket lehet javítani? Mikor defektet kaptam amint észleltem azonnal leálltam utána már csak óvatosan toltam. Lehet, hogy ennyi idő alatt tönkretettem volna a kereket? Eddig nem éreztem, hogy ütne.

 

Nagyon el vagyok keseredve, mert eddig nagy szeretettel használtam a bicajt és most jelentősen leromlott a komfortja, mindez egy ostoba defekt miatt. Remélem nem tettem tönkre azzal, hogy későn észleltem a bajt."

 

 

Szia!

Az majdnem kizárt, hogy a defekt miatt ment volna tönkre a felni, ha meg a defektet észlelve nem tekertél tovább vele, akkor még kevésbé valószínű.

Lehet, hogy a felnidnek semmi baja nincs, ha gumi nélkül megpörgeted, ez valószínűleg látszódna is.

 

Elképzelhető, hogy eddig is ütött, de csak most a defekt után tűnik fel neked. (egy ismerős épp a napokban nyírta ki autója felnijét egy kátyúban, de utána elvitte a szerelőhöz, mert furcsa lett a motor hangja, és bizony motorgenerál lesz belőle (nyilván nem a kátyú miatt, csak most figyelt fel rá)

 

Meg az is elképzelhető, hogy az új belső berakáskor megcsavarodott, összegyűrődött, ezért először azt javasolnám, hogy szedd ki, és tedd be újra, ügyelve arra, hogy jól helyezkedjen el a külsőben.

Egy próbát megér.

 

Esetleg nézd körbe a kereket, hogy a külső mindenütt egyformán ül-e a felnin.

Néhány hete az egyik hátsó gumim szövete megadta magát, és kicsit elengedte a drótperemet. Lehetett még vele menni, de ott már jobban kidudorodott a belső, és emiatt ütött is. Külső csere.

 

Igen, egy 60 éves kereket is lehet centírozni (van az az eset, amikor nem, mert annyira elnyaklott, de ha a tiéd eddig jó volt, akkor azt biztosan lehet). Nem a felnivel, hanem inkább a küllőkkel lehet gond, pl. az összeállt küllőanyákkal vagy a feszítés hatására elpattanó küllőkkel, de ezek azért pótolhatók.

 

És persze az sem kizárt, hogy tényleg tönkrement a felnid (pl. eltört), de akkor valószínűleg nem a defekttől, hanem épp a defekt következett be a felnitörés miatt.

 

sok sikert!

 

Előzmény: PEPITA (65496)