nj Creative Commons License 2015.07.27 0 0 12240

OFF

 

Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de annyi tájékozott ember írja-olvassa ezt a fórumot, így megpróbálok feltenni egy kérdést, amit régóta nem értek.

 

Tudtommal 1978 és 1991 között az volt a szabály (UEFA rendezésű klubtornákon mindenképpen), hogy 2 idegenlégiós játszhat. És kiegészítésként, hogy az az EU-államból származó futballista, aki 5 évet eltöltött annak az országnak a bajnokságába, ahol a klubja elindult, nem számít légiósnak.

 

Amit nem értek, az az, hogy pl. 1983-ban az UEFA Kupa döntőjében az első meccsen az Anderlecht színeiben pályán volt (egy időben): Hofkesn (holland), Morten Olsen (dán), Peruzovic (jugoszláv), Friman (dán) és Brylle (dán) (Lozano spanyol-belga kettős állampolgár, ő nem számít).

Közülük Hofkens és Olsen már játszott 5 évet a belga bajnokságban, ez rendben. De a másik 3 nem! Hogy léphettek mégis pályára?

 

És a visszavágón is játszott kezdőként Olsen, peruzovic és Friman, majd bejött a belga Vandernbergh helyett Brylle csereként, tehát nem egyszeri alkalomról volt szó, ami - teszem fel - elkerülte az UEFA figyelmét.

 

Tud erre valaki magyarázatot?

 

Előre is köszönöm!

 

ON