Törölt nick Creative Commons License 2015.07.27 0 0 96368

Szia!

 

Pár aprócska észrevételem van. A videó elején nagyon rossz a hangminőség, amikor elfordulsz a és nem a kamera felé beszélsz akkor alig hallani. Ilyen esetben inkább vágd le a videóról a hangsávot ezen a részen, majd utólagos rámondással pótold a hiányzó szöveget.

 

A négy részre osztott videós rész először engem is megzavart, csak kapkodtam a fejem, hogy most mit is nézzek, de azután rájöttem, hogy gyakorlatilag ugyanaz történik minden ablakban. Ez érdekessé tette a videót, de azért ezzel a funkcióval csak óvatosan bánjál, mert könnyen nézhetetlenné lehet tenni a videót. Csak olyankor használd, amikor össze akarsz hasonlítani két videó részletet. 

 

Az asztal nagyon fasza, bár szerintem nem gondoltad végig az elülső U alakú vezetőt. A véleményem szerint oda is C profilt kellett volna beépíteni ugyanúgy mint hátra, mivel így csak megvezetésre tudod használni és rögzítésre nem. Például nem tudsz most előre berögzíteni egy fésűt ami nekiszorítja a munkadarabot a vezetőnek. Szerintem ezt könnyedén ki tudod majd cserélni C profilra, ezért nem tartom ezt vészes hibának. 

 

A hátsó vezető nagyon jó lett. A forgácselszívás is kezd hatékony lenni, de ezt még növelni tudod, ha a hátsó vezető tetejére egy lehajtható L profilt csinálsz aminek az egyik szára állítható és így lezárod felül a levegő útját és elöl is csak a marófej mellett engeded be a levegőt, ha lehajtod ezt a burkolatot. Az L profilt egy kicsi zsanérral lehet rögzíteni valamelyik oldal csúszó vezetőjének tetejéhez vagy a mögötte lévő fix elszívó burkolathoz. Az l profil szélessége legyen kb 10-12 cm széles, (a plattoló maró nagy átmérője miatt) az elülső függőlegesen állítható takarója plexiből csinálhatod, így átlátsz rajta. 

 

Javaslom, hogy egészítsd ki a videód végét a zenére vonatkozó szerző, szám címe, copyright, és forrás feliratokkal. Ha több zene van rádolgozva, akkor mindegyiket fel kell tüntetni. A youtube elégé bekeményített, ha kiszúrják, hogy nincs feltüntetve a szerző és a többi adat, akkor vagy letiltják a videód hangsávját, vagy ha több ilyen videót találnak akkor törölnek a youtube felhasználói közül, ekkor elveszik minden videód is amit eddig feltöltöttél és te sem férsz hozzá a csatornádhoz. Az utóbbi hónapokban nagyon sok hang nélküli videóval találkoztam ahol a képernyőn a lejátszó ablakban ott virít középen nagy betűkkel, hogy a szerzői jogi szabálysértés miatt letiltották a hangot. Én is kaptam már egy ilyen hangsáv letiltást egy régi videómra amit emiatt törölnöm kellett. Azért is kaptam már figyelmeztető levelet tőlük, mert a háttérben szólt a rádióm. Ha belépsz a "youtube partner programba" akkor az első ilyen szabálysértés után figyelmeztetés nélkül törölnek mint felhasználót és az összes videódat is törlik. 

 

Összességében nagyon jó lett a videód, pörgős, nem unalmas, tömör. A maróasztal fejlesztésed is tetszik, úgy hogy fogadd elismerésem. 

 

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy milyen programmal csináltad ezt a 4 ablakos efektet? 

 

 

Előzmény: Törölt nick (96366)