Törölt nick Creative Commons License 2015.07.24 0 0 96271

A legtöbbet használt levegős gépem a dotkó ezzel nagyon szép finom, apró munkákat is lehet végezni és durva forgácsleválasztást is attól függően milyen csiszolókorongot fogok rá. A gépbe egy gumikorong van befogva aminek 6-os fém szára van, a gumikorong másik oldalán középen egy menetes rész van, erre lehet rátekerni az ehhez való csiszolókorongokat. Én a 75mm átmérőjű korongokat és gumikorongot használom a legtöbbször de van kisebb is ha jól emlékszem akkor 55 mm-es. Ez a gép 20.000-et pörög, ekkora fordulaton már nagyon sok anyagot le lehet csiszolni vele. A 90 fokos fej nagyon könnyűvé teszi a kezelését, finoman lehet irányítani. 

A csiszolókorong helyére be lehet fogni flexkorongot is egy csináltatott szárra, de ide csak a nagyon elkopott korongokat fogom be mert 20.000-es fordulaton a nagy korong már elég veszélyes. 

Több különböző fajtájú és alakú drótkorongom is van ehhez a géphez amit be tudok fogni.

 

Van ugyanilyen csiszoló gépemből egyenes kivitel is, de azt nagyon nehéz irányítani, kitör oldalra mert az ember csuklója gyenge. Csak olyan helyen használom ahova a 90 fokossal nem férek be.

 

Van levegős fúrógépem egy kisebb meg egy nagyobb, max 12-es fúróig jók fémhez. Fába akár 18-as lyukat is lehet fúrni kis mélységbe. 

Van 3 darab festékszóróm az egyik egy kis tartályos, kb 1 deci fér csak bele, a többi nagy tartályos, kb 1 literesek. a két nagy szóró közül az egyik felső tartályos festékszóró a másik alsó tartályos amibe sűrű anyagot például alvázvédőt lehet kifújni. ennek egy hosszú csövön van a porlasztófej, így üregekbe is be lehet nyúlni a csővel. 

Levegős kulcs

levegős szalagcsiszoló amivel kis helyekre is be lehet férni, sarkokban nagyon jó. 

Levegős excenter csiszoló amit a videóban is láttál.

levegő fúvó 2 darab, az egyik rövid szárú a másik hosszú

levegős keréknyomás mérő

levegős csavarhúzó amit ritkán használok, mivel van 2 db aksis csavarozógépem is.

levegős flexem még nincs mert van 2 db elektromos flexem megy egy asztali karos flexem az meg elég nekem.

 

Hogy mibe kerültek, azt nem nagyon tudom már, elég sok gépet a lengyel piacokon vettem jó régen fillérekért, vagy a vaterán csaptam le rá. Szinte majd mindegyik gépet használtan vettem, talán 2-3 darabot vettem csak üzletben, de azok is az olcsóbb fajtájúak. 

 

 

 

 

Előzmény: traktoros82 (96256)