BZoltan Creative Commons License 2015.07.23 0 0 57781

"Mert ugy érzem, hogy Te abbol indulsz ki, hogy minden termelő csal hazudik."

 

A te érzéseidért te vagy a felelős. Én semmi olyant nem írtam ami alapján ezt gondolhatnád. Rendőrség is van, sőt közúti ellenőrzések is vannak... és nem azért mert minden állampolgár törvényszegő lenne. Egyszerűen ez a rendje a dolgoknak. Nekem is leellenőrizte édesanyám és apám, hogy megírtam-e a házimat, pedig nem voltam hazudós gyerek. Én is leellenőrzöm a beosztottjaim munkáját, pedig megbízható ember mindegyik. Egyszerűen ez így működik. Kontrol nélkül nincs rend.

 

 

"hány ember kellene egy szekszárdi borvidék évi min 2 szeri átjárásához?"

 

Nem tudom. Ezt a helyi gazdáknak kell megmondani. Azt tudom, hogy a 600 hektáros Somlóra elég lenne 2-3 ember. De mondom, nem kell feltalálni semmit. Ez a rendszer nem is olyan régen még létezett.

 

". Ahova mi hordjuk a borokat ott rendszeresen van NAV ellenőrzés ahol nézik a számlát borkísérőt és egy évben 2-3 szor van hogy a NEBIH ellenőriz, visz egy kanna mintát egyet kontrollmintát meg otthagy lepecsételve."

 

Még mindig nem érted a problémát... Hiába ellenőrzik a borkisérőket meg a számlákat. Hiába vegzálja a kereskedőket meg a kocsmáta a NAV meg a Nébih... ha egyszer az összes ellenörzött papírnak az eredője a származási igazolás már hamis. Ez az amit senki nem ellenőriz. Ezt szajkózom, mantrázom neked már hány hozzászólásta. Érts már meg, hogy ma magyarországon a származási igazolásokat bemondásra adja ki minden hegybíró. A kutya nem ellenőrzi le, hogy a lejelentett szüreti adatok mögött tényleg van-e szőlő.

 


Ezt értsed meg kérlek szépen. Leírtam már százszor, hogy hogyan csalnak a származásival. Nem létező szőlőre is kiadja a hegybíró a származásit. Terem 70 mázsa, de papírt 120 mázsáról kap. A 70 mázsa valódi termést eladja 70 mázsa papírral, a maradék 50 mázsa papír mellé pedig oda lehet rakni az olasz mustot és az máris magyar lesz. Ennyi. Ez az amit ellenőrzéssel és a várható hozam megbecsülésével meg lehetne előzni. Ehhez csak annyi kell, hogy a hegybíró képben legyen arról, hogy mi is történik a munkahelyén.

Előzmény: Tigris0704 (57779)