szőkék hegedőse Creative Commons License 2015.07.20 0 0 15969

Be kell vetni a dédmamáinkat, ha SAJÁT gasztro-egyediséggel akarunk előállni NYÁRON.

 

A bográcsozás magyar és kun hagyomány. Odafent Szalatnyán a krumpli meg a rozs volt a fő táplálék.

A nyársazás BESENYŐ. Tudjátok, hogy hívják a magyaron kívül az összes (még a török, meg szláv) nyelveken is a besenyőket?

 

"PETCHENEG"=pecsenyeg., Innen a nyársas vagy roston, kövön sült neve magyarul.

 

De lenne egy écám: marhából jól állunk, legyen ÖKÖRSÜTÉS, de minimum 2 marha legyen nyárson, ennyi embernek.....A buli meg lakodalmas "rock", van is itt helyben, épp most lájkoltam a FB-n őket. Fura: zenei favoritjaim  csupa hard rock banda és egy albertirsai sramli banda....:)

Előzmény: Mega Tróger (15965)