buga1 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 80143

Az én véleményem:

 

Több mint valószínű, hogy azért csináltak tokot a betonban, mert az áttoló karmantyúval már magasan lesznek... Nem tudom mit terveztek oda (talán hátsó kivezetésű WC???), de valami oka biztosan van...  Ha nem a magassággal volna a baj akkor karmantyút használtak volna... Lehet, hogy menet közben változtak a dolgok (az eredeti tervrajz menet közben megváltozott-rengeteg ilyen építkezés van-sajnos)...De gondolom ez nem a Te eseted.

A tervekhez még annyit ( ha már itt tartok), hogy manapság a tervek általában csak "vázlatok" szoktak lenni... Mert ugyebár a megrendelő inkább az építési engedélyhez való tervet dolgoztatja ki, ami jóval olcsóbb, mint az aprólákosabb "kivitelezési" terv... Itt kezdődnek a bajok. Mert az ember olyan tervet kap a kezébe,ami menet közben rengeteget változik a megrendelő (mert ugye Ő az úr...) kénye-kedve szerint... S a végén a szegény munkás marad a hunyó, mert nem a terv szerint dolgozik s nem fizetik ki a többlet munkát... De mint mondtam ez nem a Te eseted.

 

Ami a ragasztást illeti:

 

Azt a csövet PVC ragasztóval nyugodtan lehet ragasztani, nincs az az ember, aki miután megköt a ragasztó, szétszedné! Hamarébb szétszedem a gumival toldottat,mint a ragasztottat! És a bűztől sem kell tartanod,mert azt is tökéletesen elzárja... Még ha vízszintesen is volna, úgy sem történne semmi baj...

Szakszerű, nem szakszerű, ha nincs más lehetőség, ragasztani kell ( s nem kell tőle félni)!

 

De azért a megnyugtatásod kedvéért kérdezd meg a mestereket mit és miért csinálták így...

 

Röviden ennyi.

Előzmény: tamas1000 (80142)