attus germanicus Creative Commons License 2015.07.18 0 0 421351

Alpirsbach. Egy nem túl nagy forgalmú fekete-erdei állomás persze aligha érdekli a fórumozók többségét itt. Ami miatt mégis kicsit érdekes lehet: az állomást tavaly óta átépítették. Akkor Volt egy szélsőperon meg egy keskeny peron az 1/2 vágányok között. A Kinzigtalbahn egyvágányos, itt van a kereszt, minden egész órában.

Tavaly, ha jött a Freudenstadt felé menő vonat (ez állt az 1-re), akkor egy lánccal lezárta a személyzet a két peron közti átjárót. Az első két képen látható a korábbi állapot.

2015-re két szélsőperon lett, és a bejárás irányát is megfordították, balos közlekedés lett az állomáson. A Hausach felé menő jár az 1-re, a Freudenstadt felé menő a 2-re. Mindkét peron rövidebb lett, úgy, hogy az átjáró ugyanott maradt, ahol volt, de most már nem a peronok közepén, hanem a végén található. A peronok úgy lettek elhelyezve, hogy mindkét irányban a vonat megáll, mielőtt az átjáróhoz érne.

Ezzel eltűnt a lánc, nincs már rá szükség, mert mindkét irányban a helyből induló vonat keresztezi az átjárót, értelemszerűen még elég lassan, és jól láthatóan. A bizbert is cserélték, távvezérelt lett az állomás. Nincs már személyzet sem, az állomás épületére kikerült az "Eladó" tábla.