Kuruc70 Creative Commons License 2015.07.17 0 1 131251

Sziasztok,

 

Új hozzászóló vagyok ezen a fórumon.

 

Hétfőn reggel érkeztünk haza Rab szigeti nyaralásunkról, és gondoltam megosztom a tapasztalatainkat.

 

Péntek 23 órakor indultunk Budapest széléről, a GPS szerint 586 Km-re van Lopar.

 

A határt fél kettőkor léptük át, előttünk csak három kocsi volt, a Horvát határőr beszólt, hogy a feleségem azonnal kösse be magát, és úgy aludjon, különben megbüntet.

 

A fizető kapuknál sem a jegy kérésnél, sem a fizetésnél nem kellett várnunk, Zágrábi kapunál 42 Kunát,a Senj felé vezető kapunál 57 Kunát fizetünk, az autópályán fennakadás nélkül tudtunk haladni.

 

A Senj előtti szerpentinen és a tengerparti úton, csak lassan tudtunk haladni mert összejött egy jó kis konvoj, előzésre nem nagyon volt lehetőség.

 

A Komp kikötőbe fél hétre érkeztünk.

 

A kompok folyamatosan jártak, ahogy egy megtelt már indult is, a menetrend nem számított.

 

Jegy vételnél, ha jól emlékszem, a kocsira 98 Kunát, Felnőttre 15 Kunát, Gyerekre 7 Kunát fizetünk, gyerekjegy vételnél figyelni kell, hogy 12 éves korig számítják gyereknek, külön jegyet is adnak a gyerekeknek, amit szemre ellenőriztek is.

 

Volt olyan, aki trükközni próbált a gyerek jeggyel azt az autót addig nem engedték fel a kompra, míg nem vett felnőtt jegyet a 12 éven felülinek.

 

A komp út 15 percig tartott.

 

Szállásunk Loparon a San-Marino autós kempingben volt, 5 személyes lakókocsiban.

 

A kemping recepcióján már többen voltak, ki-be jelentkezők, mi negyed óra várakozás után tudtunk bejelentkezni, megkaptuk a gépkocsi belépőkártyát és a bejelentő lapot és már el is foglalhattuk a szállásunkat.  

 

Lakókocsit amiben  laktunk szerződés szerint Vasárnap 10 órától foglalhattuk volna el, de az előttünk nyaralóknak, családi okok miatt már Csütörtökön haza kellett menniük.

A tulajdonosok felhívtak telefonon és felajánlották, hogy ha akarunk  mehetünk már Péntektől is.

 

A lakókocsi a kemping  2-es

 

zónájában helyezkedett el, teljesen jó volt, abban a blokkban ahol voltunk, csak Magyar telepített lakókocsik voltak teljesen rendezetten elhelyezve, kb 40 lakókocsi, olyan érzésünk volt mintha Magyarországon lennénk.

 

A lakókocsi jól fel volt szerelve, közepes méretű kombinált hűtő, mini konyha, mikró, klíma, mini grillező, nekünk csak lepedőt és huzatokat kellett vinnünk, meg mosogatáshoz szükséges kellékeket.

 

Különösen tetszett, hogy a klíma pillanatok alatt lehűtötte a lakókocsi és az elő sátor légterét, valamint az hogy az elő sátor előtt volt még egy rész, ami fölött a lakókocsi teljes hosszában, és kb  3 méter mélységben árnyékot adó fedés volt, ami alá ki lehetett ülni, és még az is, hogy a lakókocsikat egymástól 1 méter magas zöld háló választja el így mindenkinek megvolt a kijelölt területe.

 

Parkolni a lakókocsi előtt lehetett, mindenkinek megvolt a maga parkolója, ez nagyon tetszett, mert más nyaralás alkalmával csak messze a szállástól tudtunk megállni, számomra fontos, hogy az autóm is jó helyen legyen.  

 

A gyerekeink is és mi is  azonnal összebarátkoztunk a szomszéd nyaralókkal, gyerekek rögtön" bandázni" kezdtek, úgyhogy csak étkezni jártak haza.

 

Az időjárás teljesen jó volt, néha már túl jó.

 

A part menti sekély víz szinte forró volt, a homokkal együtt.

 

A strand sarkában voltak csúszdák, amiért fizetni kellett 1 csuszás 5 Kuna, 13 csuszás 50 Kuna, 27 csuszás 100 Kuna, ugyan itt lehetett jet-ski-t is bérelni 1/4 óra 250 Kuna,1/2 óra 500 Kuna, 3/4 óra 750 Kuna, 1 óra 900 Kuna.

 

Hajós kirándulásokra is volt lehetőség, a kirándulásokat egy nagyon kedves hölgy ajánlotta Zsuzsa, aki minden nap körbe kerékpározta a kempinget és kedvesen ajánlotta a különböző kirándulási lehetőségeket.

 

A strandot 3 perc séta után érhetük el.

 

A vizesblokk 1 perc sétára volt,a vizesblokkot folyamatosan takarították, nagyon kulturált volt.

 

Boltok is nagyon közel voltak a lakókocsihoz, az ImpyLand játszótér mögött, a mosdók után.

 

Volt külön pékség, bor bolt, hal bolt, és közért is, néhány ár, 1 liter tej:6-7 Kuna, 1 doboz tojás 15-20 Kuna, 1 üveg Cola 15 kuna, 1 üveg víz 6 kuna, 1 literes fagylalt 10-20 Kuna, 0,7 kg kenyér 10 kuna.

 

A kemping sarkában is volt egy bolt, itt egyszer szeretünk volna Euróval fizetni, de nem fogadták el.

 

A pénz váltok, azt a trükköt alkalmazzák, hogy a kirakatba kiteszik, hogy 100 Euró=762 Kuna, ők úgy gondolják, hogy 762 Kunáért adnak 100 Eurót, mi fordítva, valóságban 700 kunát adtak 100 Euróért.  

 

Zsuzsától kaptunk egy  térképet  a környék strandjairól, és az erdei ősvényekről, ez alapján bejártuk a környék nevezetesebb természeti látnivalóit, és strandjait, a Saharát, és a Cigánkát. Ezek hasonlók a kemping paradicsom parti strandjához, ugyanúgy lassan mélyülő homokosak, csak nincs infrastruktúrájuk, illetve minden délután büfé hajó járja körbe ezeket  a strandokat, ott lehet hűtött italokat és fagyit venni.

 

Sahara és Ciganka strand régebben naturista volt, most már egyenlő számban vannak a textilesek és  naturisták, a textilesek a strandok középső részén, a naturisták a szélein voltak, ezeken a strandokon csendben nyugodtan tudtunk piheni.

 

A kemping strandján már sokan voltak, mellékelek néhány képet.

 

Hazafelé úgy határoztunk, hogy nem a 10 órai váltáskor indulunk haza a nagy melegben, hanem strandolunk, késő délutánig, és a hüvősebb időben indulunk.

 

A kocsit a kemping melletti parkolóban hagytuk, amiért 25 Kuna parkolási díjat kellett fizetnünk egy napra.

 

A komp a szárazföld felé fél hétkor indult, csak félig volt autókkal.

 

A tengerparti úton és a szerpentinen megint csak konvojban tudtunk haladni.

 

Az autópályán jó tempóban tudtunk menni, a Zágrábi fizető kapuk előtt 10 km-el kezdett belassulni a sor, de szerencsére folyamatosan tudtunk haladni, a fizető kapunál sem kellett várnunk. 

 

Az üzemanyag a szigeten 20 Lipával olcsóbb volt mint az autópályák üzemanyagkútjainál, az LPG pedig 1 Kunával drágább.

 

A Zágrábi elkerülőn egy helyen volt útépítés, mivel ide éjjel érkeztünk így nem volt torlódás.

 

A határra 23 óra körül érkeztünk, itt sem volt fennakadás, simán átjöttünk.

 

A Balatontól az M7-en volt nagyobb forgalom, fél kettőre értünk haza.

Ezen a nyáron augusztus utolsó hetében még egy hétre visszamegyünk.

Üdvözlettel:  

 

Huszár