BmÉva Creative Commons License 2015.07.14 0 4 114325

Beszámoló – Fort Arabesque 2015. június.

 

Az idén június 6-13 között Brigitta (Liliom Safari) szervezésében voltunk a Makadi öbölben, szuper volt!

A Brigitta által javasolt szállodák közül a FORT ARABESQUE szállodát választottuk, ami 4 csillagos, de korábbi tapasztalatainkkal összevetve számos 5 csillagostól jobb!

Superior szobát kértünk, ami jóval tágasabb és elegánsabb, mint a standard szoba, árban pedig minimális a különbség. Négyen két egymás melletti, tengerre néző, erkélyes szép szobát kaptunk az East Wing „A” szárnyban közel mindenhez: étterem, recepció, bár 3 perc, part sétálva 5 perc.

Liftek, átjárók kötik össze a szálloda egyes részeit, nagyon kényelmes! Nem nagy szálloda, de minden van benne: éttermek, bár, terasz, parti étterem és bár, medence + bár, néhány bolt, pénzváltó, orvos, gyógyszertár, SPA részleg, Aréna (esti műsorokkal), vizi sport centrum, gyerek sarok animációs programokkal, stb.)

Gyönyörű a kertje, a parti plázst is hatalmas pálmafák veszik körül. Ami számunkra lényeges, hogy az egész szállodára jellemző a tisztaság, maximális figyelmesség a vendégek iránt. A személyzet kedves, udvarias, mindenütt gyors a kiszolgálás. A vendégek nagy része német, olasz, angol, néhány cseh és arab családdal és 2 magyar társasággal találkoztunk. Oroszok egyáltalán nem voltak.

A 2 ágyas szobában 2 nagy francia ágy volt, kanapé, kis asztallal és székkel, nagy LCD TV sok csatornával, toalett asztal, vízforraló (naponta tea és kávé bekészítéssel) az előszobában nagy szekrények, a fürdőszoba tágas, nagyon tiszta, újszerű. Az erkélyen jó állapotú rattan székek és asztalka, még ruhaszárító is volt. Minden nap alaposan takarítottak (a hét folyamán 2 x 2 dollár baksist adtunk a takarítónak) és naponta töltötték a hűtőt: 4 kis üveg ásványvíz, 2 dobozos Coca-cola, 2 dobozos gyümölcslé. Egyébként nap közben is lehetett kérni palackos vizet, üveges szódát, dobozos colát és gyümölcsleveket (még guavát is) a bárban vagy a parti étteremben.

Az ételválaszték számunkra megfelelő volt, minőségük kiváló. Reggeli az általában szokásos: felvágottak, sajtok joghurtok, sokféle müzli, lekvárok, sokféle péksütemény, édes sütemények, bundás kenyér, tejberizs, saját kívánság szerint sütött omlettek vagy tükörtojás, palacsinta, főtt tojás, főtt és sült virsli, zöldségek, saláták, gyümölcsök gyümölcslevek, kávé, tej, tea…

Ebédelni a fő étteremben lehetett, 2 féle leves, 4-5 féle húsétel sütve, grillezve, szaftosan, 2-3 féle hal (rántva is!), többféle rizs, krumpli (krumplipüré és hasáb krumpli is), párolt és grillezett zöldségek saláták, sütemények. Vacsorára hasonlóak, de talán kicsit nagyobb választékban, mindig volt valami különlegesség is. Folyamatosan volt pizza, és olasz tészták, amit kérés szerint fűszereztek, gazdagítottak gombával, zöldségekkel. Szerda este minden héten óriási szabadtéri grill partit rendeznek – nekünk ez is nagy élmény volt. Italt a pincérek szolgálták fel (sör, borok) – nekünk a rozé + szóda ízlett legjobban, ha megláttak, már hozták is!

A parti étteremben is lehetett könnyebb ebédeket fogyasztani, többször inkább itt ettünk, így nem kellett nap közben felmenni a partról. Itt fagylaltokat, jégkrémeket is lehetett kapni. A parti bár mellett nagyon tiszta, tágas toalett van, kicsit távolabb külön gyerek WC, mosdó.

A part: a környék leghosszabb, homokos, pálmafás gyönyörű partja, soha nem volt zsúfoltság, mindig lehetett szabad nyugágyakat találni (persze ha jó helyet akartunk választani, inkább már reggel 7-8 között lement valamelyikünk „foglalni” – a törölközős 7 órától volt nyitva). Többször elsétáltunk balra a szomszédos szállodák felé, a Príma Life igen pici partja olyan zsúfolt volt, mint a heringes doboz, a Grand Makadi csoporthoz tartozó szállodák partja szép, de azok is zsúfoltabbak.

A tenger élővilága a FORT ARABESQUE előtt a legszebb!! Egymást érik a víz alatti korall-szigetek rengeteg féle hallal. Már a sekély részeken is nagyon sok a látnivaló, a kicsit mélyebb részeken pedig fantasztikusan gyönyörű, szinte érintetlen az élővilág. Órákon át sznoriztunk, s bár a szokásosnál szelesebb volt az idő, itt az öbölben mindig jól lehetett úszkálni, nem volt túl nagy a hullámzás.

Összességében az egyik legjobb helynek tartjuk, ár-érték arányban pedig a legjobbnak! (Korábban már voltunk Marsán, Tabán, több hurghadai és makadis szállodában is.) Biztos, hogy visszamegyünk még!

 Az idei nyaralás sikeréhez (s nem utolsó sorban a kedvező árához) hozzájárult a Wizzair is, mivel a nemrég működő közvetlen hurghadai járattal repültünk igen jó áron.

 A Brigitta általi szervezésről, személyre szabott szolgáltatásairól, a személyes transzferekről, fakultatív programokról pedig csak felsőfokban tudunk szólni! Nem is ügyfeleknek, hanem barátoknak éreztük magunkat, akiket minden részletre kiterjedő gondoskodás, kedvesség vett körül. Mostantól ha Egyiptom, akkor csakis Brigivel!

 Mind a Liliom Szafarit (Brigittát), mind a szállodát jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek.

 

 

Előzmény: zsuzso100 (114282)