Gorcsev Creative Commons License 2015.07.13 0 0 136350

"Ez továbbra is hülyeség. Azért, mert bőven láttam ilyen esetet."

Nem, ez továbbra sem hülyeség. Abban ugyan igazad van, hogy valóban lehet rajta bőven hiba, csak éppen nem olyan, ami most derült ki.

Attól viszont, hogy a diszkkapacitás tetcőleges része már régebben badsectornak lett jelölve, gyak. semmilyen működési anomália nem fog jelentkezni (a szabad hely csökkenésén kívül persze), ez tehát az adott kérdésben irreleváns.

 

"Az meg, hogy "szépen lefut", részedről, mint érv-ez teljesen szakmaiatlan. Szintén nem tudni, mit csinált, mennyi ideig, mivel állt le (mert ugye kilép akkor is, ha komoly baja van és nem tudja folytatni, miután pár hibát javított)."

Mihez képest "szakmaiatlan"? Beesik ide egy soselátott júzer, benyög pár mondatot, abból próbálod megítélni, mennyire ért hozzá, mennyire reális/pontos, amit ír, és ehhez képest próbálsz neki vmi olyat mondani, hogy féloldalas szájbarágás se legyen, meg félreérthető/-vezető, ergo veszélyes "guru-trükk" se.

Az adott esetben pont úgy tűnt, hogy a csóka legalább nagyjából képben van, ergo a leírtak is kb. valósak (é.: a csekkdiszk télleg végigment, és nem a szokásos idő 8corosa alatt - te se kérdezel rá helyből minden ilyen részletre, míg nem lesz gyanús vmitül); ehhez képest javasoltam az egyik legegycerűbb/-gyorsabb, totál veszélytelen* ellenőrzést, amivel egy viszonylag gyakori hibaforrást pikk-pakk ki lehet zárni. Ráadásul a reakcióból jobban látható is lesz az áldozat tudásszintje, aztán majd annak a szintnek az ismeretében lehet továbblépni.

 

Miféle szakmaiságról beszélsz ezen felül, könyörgöm?

 

*Nyilván minden regisztri-matatás is lehet veszélyes, ha véletlenül kitörli szegény ember a full HKLM-et (jó, biztos nem ilyen egycerü, de nem próbálom ki... hacsak nem egy vm-ben :)), de ennyit meg muszáj kockáztatni...

 

Előzmény: didyman (136348)