Navorski Creative Commons License 2015.07.07 0 0 2420

Hollandiában hamvasztották el Overdose-t

 

 

Amszterdam–Budapest — Elhamvasztották Overdorse-t (†10), a kólikában múlt héten elpusztult egykori versenylovat – tudta meg a Blikk.

 

Információink szerint az állatot nem boncolták fel, így vélhetően soha nem derül ki, mi okozta a súlyos betegséget a díjnyertes állatnál. A csodalóként számon tartott Overdose tetemét végül Hollandiába szállították, ott hamvasztották el.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Dózit mikor helyezik örök nyugalomra, ebben nagy valószínűség szerint a gazdája dönt majd. Mikóczy Zoltán egyelőre előzetes letartóztatásban ül a Venyige utcai börtönben. A ló hamvait Alagon szeretnék eltemetni, de nem kizárt, hogy több helyen szétosztják majd, esetleg kiállítják. Úgy tudjuk, a csodaló gazdája ott szeretne lenni a búcsúztatón, de jelenleg börtönben van.

Mint megírtuk, Overdose-t gazdája azért vitte Németországba, hogy az állat megfelelő kancákat tudjon fedezni. A vérvonalában rejlő lehetőségeket így akarták kihasználni. Ez nem is csoda, hiszen versenyrekordokat, pályacsúcsokat állított fel, volt, hogy Dózi sorozatban 12 versenyt nyert. A ló múlt héten váratlanul lett beteg, orvosai kólikát diagnosztizáltak nála, s már nem tudták megmenteni. 

 

 

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/hollandiaban-hamvasztottak-el-overdose-t-2376275