Törölt nick Creative Commons License 2015.07.07 0 0 39032

A szabad ég alatt álló faólakban. Van amelyik a fészer mögött van, árnyékban. A nevelő ólak fémrács padozattal, a tenyészállatoké telepadlóval. Reggel életben volt, egész jó bőrben, a tegnap haldokló anya, őt átvittem az egyik árnyékos , éppen üres nevelő ólba, de gyanítom, hogy őt a vemhesség miatt viseli meg ennyire a hőség. Az egyik növendék ólat viszonylag közvetlenül érheti a napsugárzás, ma elétettem-befedtem egy nagy db PVC-vel, hogy legalább a nap ne vágja.

Viszont van 2 olyan éppen üres, 1 év körüli anya, akik nem nagyon foglalkoznak a meleggel, vígan vannak, 3-4 óra alatt megeszik a napi adagjukat. :)

Hűtögetni, ápolgatni őket, sajnos nincs lehetőségem nekem sem. Ha este kimegyek hozzájuk, és megint annyira rosszul néznek ki, megpróbálom Deryan borogatós módszerét.

 

Azt írtad, "ennyire hullanak nálam". Igazából 2 db nyúlról van szó (igaz, nálam szinte soha nincs elhullás), ezekből az egyik egy 3. éves bak (fajtájában nagynak számító 5,4 kg-os súllyal), a kicsi nyúlszíve ennyit bírt valószínűleg.

Előzmény: 58sanyi (39031)