iszisz Creative Commons License 2015.07.06 0 3 8570

Mi is megérkeztünk nettó 3 egész napos, 4 éjszakás isztambuli utunkról.

Nagyon köszönöm mindannyiótoknak a hasznos infókat!

 

Külön köszönet COOP-nak a Hodjapasháért! A ’Rhytm of the Dance’-et volt lehetőségünk megnézni, az útmutatás alapján még itthonról foglaltam, első sor közepe nekünk is megvolt! :) Gyerekek egyik legnagyobb élményként emlegetik.

 

Pó_apónak pedig hálás vagyok Ziya Babáért, utolsó este jutottunk el, mondanom sem kell a legfinomabbat itt ettük, s kb. féláron mint másutt.

 

Wizzairrel repültünk, percre pontosan érkeztünk. Ahogy seraggi is írja, sima ügy volt a pénzváltás, 5 perc múlva már szálltunk is fel az E11-re. Kis emlékeztető: ne feledjétek, hogy az Istanbulkartot csak és kizárólag 10 lírás bankjeggyel tudjátok megvenni az automatából! A hajóval is szerencsénk volt Kadiköyben, 2 perc múlva indult és valóban meseszép a tenger felől megközelíteni a várost.

Nem törekedtünk arra, hogy minden beleférjen a programba (lehetetlen küldetés is lett volna), de az alábbi helyekre eljutottunk: Hagia Sofia, Kék mecset, Szulejmán mecset, Topkapi Palota + Hárem, Archeológiai Múzeum, Elsüllyedt Palota, Boszporusz hajókázás, Nagy Bazár, Fűszer Bazár, Hodjapasha. Viszont reggeltől késő estig róttuk az utcákat, vagy éppen megpihentünk egy parkban, próbáltuk átérezni és felvenni a város ritmusát.

A La Safran Suite-ban laktunk, tényleg csak ki kellett lépnünk az utcára a látványosságokhoz egy „csendes” kis utcából. Az idézőjel nem véletlen, éjjel itt is voltak fura zajok: órákon keresztül pakolták a kukoricát, éjfélkor nekiálltak flexelni stb. Nem nagyon izgattuk magunkat, így is aludtunk mint a bunda.

Nekünk plusz élményt adott, ahogy a Ramadán miatt összegyűltek a török családok a Sultan Ahmet Parkban, gyakorlatilag bent üldögéltek a virágágyások között és olyan gondtalanok voltak. Minden esténket ott fejeztük be mi is, kicsit elvegyültünk, teáztunk, és vártuk az utolsó müezzint.

Szerencsénk volt az időjárással, végig 26 fok körüli napos időnk volt.

Jól éreztük magunkat, nem biztos hogy erre a helyre vágyok majd vissza, de meglátjuk mit hoz a jövő.