Steve3221 Creative Commons License 2015.07.04 0 0 5802

Sziasztok! Ne haragudjatok,hogy ilyen ritkán írok ide,de próbálom most pótolni a hibámat! Szeretném leírni a tapasztalataimat 4hónap után,mint lágyéksérvre műtött 18 éves fiatal.

10 évesen alakult ki a sérvem,évekre rá szakadt tovább a hasfal,mert elkezdtem testépítéssel foglalkozni kezdetben hobby szinten.Február végén műtöttek,dió nagyságú jobb oldali lágyéksérvre.Laparoszkópos módszerrel(amit sajnos bánok,mái napig). Meg mondom nektek őszintén,a műtét előtti napokban iszonyatosan paráztam..az volt szerencsére az első beavatkozásom.A lényegre térnék,mert egy regényt tudnék írni :-D

Műtét után felkeltettek,(altattak,szokás szerint) elég komoly fájdalmaim voltak és főleg a cső ami kilógott belőlem az frusztált a legjobban,de hát muszáj volt elviselnem a dolgot.1 éjszakát töltöttem a kórházban.(Megjegyzem,kb semmit nem aludtam.) Másnap kivették a csövet,ami talán az egyik legkomolyabb fájdalmam volt az életemben,de keménynek kellett lenni. Aznap hazajöttem,itthon már gyorsabban ment a felépülés.Kb másfél hétre rá,már mindent tudtam csinálni(a minden alatt,a mindennapos dolgokat értem).6 és fél hétre rá,visszatértem a konditerembe.Bevallom nem bírtam tovább,de szerencsére minden tényleg nagyon fokozatosan csináltam,odafigyeltem a hirtelen mozdulatokra.1 hevesebb edzés után..kb 8 hétre rá a műtétem után,elkezdett égni a "helye"..napokig éreztem,pihentettem is dolgokat.Elmentem vissza a sebészemhez,mert féltem hogy kiújult..megjegyzem,a laparoszkópos módszernél ugye a hasfalat nem varrják össze,hanem belülről helyeznek be egy hálót..na de nem térek rá ezekre a dolgokra,mert ezekkel úgyis tisztában van itt mindenki !:) Nagyon megvoltam ijedve,mert igazából a "sérvem" ki volt(jelenleg is) néha jobban,néha kevésbé ki van dudorodva,persze ez természetes,megnyugtatott a sebészem..de engem a mái napig nagyon idegesít,hogy tüsszentésnél érzem a dolgokat,meg hasedzésnél is..meg az is zavar,hogy nem lapos a hasam alatt ugye a dolog :D(bocsi a hülye megfogalmazásért) ezért,jobb lett volna nekem a hagyományos módszer..futásnál állandóan érzem,hogy kidudorodik.Ezért mondom másnak is,ne ijedjen meg ez ilyen..a sebészemnél 2x voltam emiatt,mind a kétszer azt mondta,hogy ne foglalkozzak vele. A jelenlegi tapasztalatim négy hónap után a következők: időjárás változásra reggelente megfájdul,érzékenyebb a környéke.Nagyobb megerőltetésnél még mindig húzódik egy kicsit.Négy hónap után merem most már teljes erőből terhelni.Gondolok itt a saját testsúlyomnál nagyobb súlyok megmozgatására.Mindenki vigyázzon,aki éppen edz,én korábban kezdtem,de bánom! Legalább 8 hét pihenőt ajánlok mindenkinek.:) Előre is bocsi a néhol hülye megfogalmazásért! Remélem tudtam,akár 1 embernek is segíteni,vagy tanácsot adni! Köszönöm a sok segítséget és tanácsot amit itt a fórumon kaptam a kezdeti időkben! Vigyázzon magára mindenki! A frissen műtötteknek pedig a mielőbbi gyógyulást! Üdv mindenkinek!