Törölt nick Creative Commons License 2015.07.01 0 0 95003

Köszi :-) Igyekszek belevinni némi humort, bár nem biztos hogy mindenkinek tetszik ... de én már csak ilyen vagyok.

 

Ha úgy állok háttértárral, akkor igyekszem a filmeket Full HD, azaz 1920x1080 -as felbontásban felvenni. Ma már nem lehet gond ezeket megnézni neten keresztül, de ha valaki spórolni akar a letöltött adatmennyiséggel - megnézi kisebb felbontásban.

 

A felbontás ugye meghatározza a képarányt, ami az én esetemben így 16:9. Ez a ma "divatos" képernyőarány, ezért érdemes ebben utazni.

 

Közelítésnél (nagyításnál) természetes a minőségromlás, hiszen ilyenkor "pixelesedik" a kép. A legutolsó videómban is van ilyen, ott is látszik hogy "homályosabbak", elmosódottabbak ilyenkor az addig éles részek. Lehetne javítani rajta különböző módszerekkel, de nem akarok :) Nem reklámfilm ez, és a lényeg ilyenkor is látszik.

 

Ha jól emlékszem te Canon EOS 600D géppel veszed fel a munkáidat, az is tud Full HD-ben rögzíteni. Javaslom hogy használd ezt az üzemmódot, a Movie Makerben pedig a 16:9 arányt (amit már meg is mutattam hol kell beállítani) És akkor nem lesz gondod a fekete csíkokkal meg a levágott részekkel.

 

Én egyébként most egy kölcsön GoPro Hero 4 "kalandkamerával" vettem fel az utolsó pár videómat. Ennek "halszem" optikája van, ezért vannak a szélek felé a "meggörbült" egyenesek, de cserébe rohadt nagy látószöget kapsz. A nyáron használhatom, és ha tetszik megbótolom a gazdival.

Előzmény: arvaiz69 (94994)