Jahno Creative Commons License 2015.06.29 0 0 135982

És ha átírod, akkor mi fog történni? Elküldöd júzernek, mellékeled szépen leírva, hogy mentse el, nevezze vissza és futtassa le? Ez már haladó kategóriás hülyeség, főleg mert nem sok példát tudunk tá mutatni. Jelszavas még akad, aminél pld. levélben szerepel a jelszó.

 

Mindenki tudja, hogy oda-vissza játék, nem is ez a része érdekelt, hanem pld. mi az a teljes körű védelem? Amúgy végiggondoltam, sok szogáltató heurisztikát is csinál, így  nevezheted azt a vírust amerre akarod, nem fogod tudni elküldeni. Sőt, még néha mást sem...

 

Speciel sokszor azzal szopolok, mikor egy ártó kódot kellene átpattintani valahova, akkor anyázok, hogy ez bezzeg nem működik, mégis dőlnek a spamok és a vírusok.

 

Google és a többi nagy még ennél is törpösebbeket csinál, mert mintát vesz a leveleidből, amit spamnak jelöl a fél világ, arra speciel jobban odafigyelnek. Ha adott irányból hasonló tartalom érkezik, arra is. És egy csomó másra, amiről nem lehet nyilvános fórumon beszélni, egyszerűen csak működik :-D

 

Én végiggondoltam, másrészt tegyük fel, hogy tudom miképpen működik. Szerinted egy Yahoo/Google/MS/Amazon/stb méretű cégnek melyik a gazdaságosabb, szerver oldalon megfékezni, miközben a levelezés 90%-a spam és ha valaki megkapja a vírust, akkor négyzetesen terjedne tovább, vagy hagyni terjedni, mert az jópofa? Mekkora erőforrásokról beszélünk, ha a fél világnak Googlés levelezése van több 10 ezer levéllel? 1 hamis levelet megfog, azzal elintézett lehet több 10 vagy 100ezer kimenőt. Erre meg már érdemes erőforrást pazarolni.

Előzmény: Törölt nick (135978)