naox Creative Commons License 2015.06.29 0 0 16083

Mondjátok, ti magatoknál vagytok?

Bejön egy csóka, közli, hogy ciánozik anélkül, hogy a legelemibb ismeretei volnának a dologról. Erre ti nekiálltok tanácsokat adni, szintén minden alap nélkül. Úgy elötletelünk a dologról, a szomszédok meg vagy kinyuvadnak????

 

Emberek! CIÁNról van szó, amivel a gyerek nem is rendelkezhetne. Azt se tudja mit csinál.

Csak egy példa: azon pörög, hogy miért nem válik le az arany (amúgy azért, mert lassú a diffúziója, az ilyen híg oldatokat brutál módon kevertetni kéne, ha egy rohadt szakkönyvet elolvas, tudná), pedig a sokkal meredekebb kérdés, hogy mi történik a másik elektródon? Alighanem oxidálja a cianidot, diciánná, ami még lúgos közegből is szépen felszabadul, és kb. annyira mérgez, mint a cián.

 

Egyre több ember van, aki az ostobák ki-ha-én-nem mentalitásával mindenbe beleszarva csinál hatalmas állatságot. Órákig tudnék mesélni a gátlástalan alakokról, akik egész utcákat/falvakat   mérgeznek, mert úgy gondolják, hogy azt nekik szabad. Hát nem.

A kémiának megvannak a szabályai, és egy szabály az, hogy válallkozási tevékenységet ciánnal csak a szabályok maximális betartásával végzünk. Aki másként jár el, arra a jog a "közveszély okozása" címkét ragasztja.

És egy ilyen súlyú bűncselekményben ez a topik nem lesz partner.

Úgyhogy téma lezárva.