Fishtax Creative Commons License 2015.06.28 0 0 223625

Ez a 7Vge egy váratlan baráti üzenet miatt úgy alakult, hogy bringázásra nincs lehetőség, ezért még pénteken erőt vettem magamon, és kipróbáltam, milyen egy hajnali bringázás.

 

Negyed 5-kor csörgött az ébresztőóra, 4:41-kor már indultam is. Nem akartam kísérletezni, maradt a már megismert Érd - 7-es út - Martonvásár útvonal. Hogy gyorsítsak a városból való kijutáson, a Szerémi utat választottam, de nem a kerékpáros részét, hanem a "rendes" úttestet. Gondoltam, azt a pár kocsit nem nagyon fogom zavarni, akik ilyenkor már/még úton vannak. Ehhez képest az első 10 autóból, amivel találkoztam, 2 rendőrségi volt, de szerencsére jobb (rosszabb) dolguk is volt, mint engem számon kérni. Az egyébként meglepett, hogy a Szerémin nincs kint a kerékpározni tilos tábla, pedig ezt a megerősítő módszert előszeretettel használják olyan helyeken, ahol mellette kerékpárút fut. Mindenesetre hatékony voltam, és maradtam a 6-os kivezetőjén, senki sem dudált rám és nem akart kioktatni, fél óra múlva már el is értem Érdet.

 

Újabb negyed óra múlva pedig már a 7-es útba csatlakoztam, pont ugyanannyi időm maradt az egy órás fordulóig, mint előző vasárnap. A korai óra és a kevés alvás ellenére jól ment a tekerés, ha nem is úgy éreztem magam, hogy én vagyok Contador, de örültem, hogy van erőm az elején és marad a végére is, hogy kevés helyen kell kiállnom, és azt is inkább csak azért, mert zsibbadok - talán ettől szoktam el leginkább, hiába, a 20-25 perces városi menetek nem erről szólnak.

 

Szinte méterre ugyanott fordultam, mint vasárnap, csak mivel most messzebbről indultam, egy óra után 27,5 km-t mutatott a távolságszámláló. Elégedetten indultam visszafelé, az idő éppen megfelelő volt (rövid aláöltöző, mez, egy hosszú ujjú átmeneti mez, ami a végén már sok volt), a forgalom sem élénkült még meg nagyon, de az M6-osnál lévő körforgalomban azért inkább a Nagytétényi utat választottam, mert ott, hol kifelé legálisan jöttem a városból, befelé egy tiltó tábla állta utamat. (És valóban, Érden is nagyon hülyén próbálják meg kitiltani a bringásokat a 7-esről! :-) ). a visszaút 57 percig tartott, így csak 54 km lett a vége, de nem voltam boldogtalan.

 

robi

Előzmény: Fishtax (223575)