Yukon eladó Creative Commons License 2015.06.27 0 0 3202

A probléma nem a karcos felülettel volt, egyértelmű, hogy az nem képezi vita tárgyát. Ellenkező esetben kértem volna még részletező képeket, ahogy erre az esély is meg volt adva. Ettől függetlenül ledöbbentem mikor megláttam, a karcok mértékét és milyenségét, lehet nincs mögöttem évtizedes tapasztalat, nem láttam több száz távcsövet, de ez egyszerűen borzalmas állapotban volt és nem az esztétikáról van szó, hanem a jelentősen befolyásolt képminőségről. Nyilván negatív irányba.

A mechanikáról pedig ha kértem volna képet sem tudtam volna meg, hogy milyen állapotban van, hogy valóban két ujjal, komoly erővel lehetett csak mozgatni, a dioptria állítási lehetőség pedig egyáltalán nem funkcionált. Erre a tulaj azt mondta; "Pár napja még működött", aztán a búcsú után 10 perccel felhív; "Menjek vissza, mert nem tudja hogy, de újra működik!". 

A lencsék között 'akármik' meg csak hab a tortán, amit egy szakember által végzett tisztítás után a legkevésbé sem vár az ember.

A lényeg, hogy a probléma itt messze nem a karcokkal volt, kérhettem volna makrót az optikáról, attól az egész úgy volt ...., rossz, ahogy volt.

Előzmény: agy73p (3201)