Törölt nick Creative Commons License 2015.06.26 0 0 94678

"Nálam a felhajtható forgácsterelő burkolat tengelyén van egy tárcsa aminek a palástján van egy bemélyedés. ahogy mozgatom a burkolatot és ezzel együtt a tengelyt, akkor ez is vezérel egy mikrokapcsolót."

 

Pontosan ugyanúgy, mint nálam.

 

Most nem vagyok otthon, de ahogy leírtad (hogyan kellene hogy működjön) nálam úgy van. Nekem ugye nincs üzemmód kapcsolóm, ezért onnan "tudja" hogy milyen módban van, hogy a késtengely melyik fele szabad. Legyen mondjuk a 3 mikrokapcsoló "A" (kimenő asztal ) , "B" (elszívócsonk) , "C" (felhajtható forgácskivető), A "+" legyen az hogy fent van az asztal, bent van az elszívó, fel van hajtva a kivető. A "-" ennek ellentettje. Ekkor:

 

Fent van az asztal (egyengetnénk, C ilyenkor ugye nem is lehet + :)

A+ B- C- (nem indul)

A+ B+ C- (indul)

 

Nincs fent az asztal (vastagolnánk):

A- B+ C- (nem indul)

A- B+ C + (nem indul. ld lejjebb a 2. próbát)

A- B- C- (nem indul)

A- B- C+ (indul)

 

Pl tegnap amikor a kérdésedet teszteltem, fent volt mindkét asztal, leszedtem a kimenőt, bekapcsolom (kivető lehajtva). Nem indul, fasza, eddig jó. Felhajtom a kivetőt. Nem indul. Nem fasza. Mit felejtettem el? Ja, az elszívócsonk. Kivettem, indul. Szóval nálam úgy tűnik, mindhárom kapcsoló teszi a dolgát. És egyiket sem lehet "véletlenül" aktiválni, csak szándékosan. Én pl először attól tartottam, hogy ha leveszem az asztalt, és a jobb oldali rögzítőkart kitolom, az a remegés miatt majd "visszacsorog". De amikor élőben megláttam .. .nem csorog az sehova. Az asztalt csal teljesen feltolt kar mellett tudod levenni, ekkor viszont kiugrik egy rugós bütyök, ami megakadályozza hogy az asztal nélkül forgasd a kart és ezzel zárd/nyosd a kapcsolót. Vagy kézzel benyomod ezt a bütyköt, de ekkor marha vagy :-)

 

 

Előzmény: Rahed Lee (94676)