Éhesló Creative Commons License 2015.06.23 -1 0 213

Már több mint fél éve leírtam, az akkori önkéntesrendőri, majd cenzori ámokfutás során:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=132768263&t=9215894

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=132771809&t=9215894

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=132773779&t=9215894

A fórum 11 éves történetében a mostanihoz hasonlóan elképesztően primitív  és egyoldalú cenzori tevékenységre még nem volt példa, becézik ezt akárhogy is a feljelentő sokadnickes topikrombolóval együtt, aki már korábban is rika néven próbálta a hatalmat átvenni a topik tematizálása kapcsán.

Ezt a szintén hosszú évek óta itt beszélgető, vitázó topiklakók és a moderátorok is elvetettek és visszautasították. Fenntartva a be nem avatkozást, vagy a minimális korrekciókat.

Félreértés ne essék, a feljelentővel közös tevékenység eredménye 11 év után annyiban zavar, hogy képtelenség volt értelmes párbeszédet kialakítani arról miként működött itt meglehetősen hosszan egy olyan - egymással nem kevés témában messze nem egyetértő - társaság, amely eddig nem cenzori eszközökkel és külső erő bevetésével folytatta le a vitáit, beszélgetéseit egy olyan topikban, melynek címe a elképesztően széles - az MH megsemmisülése okainak, következményeinek, veszélyeinek - körét felölelő 104 ezer hozzászólást bíró hellyé vált, polidilivé züllés nélkül.

Ezt a - szerintem és az ezt pár hónappal ezelőttig 10 éven túl eddig tűrő valóban moderátorként működni képes társaid szerint is - moderált keretek közötti beszélgetés-vita folyamot borítottátok fel egy egyoldalú és durva gyakorlat meghonosításával, tekintet nélkül arra, hogy a fórum lakói - a notórius feljelentőn kívül - erről mit gondolnak.

A helyzet nem változott azóta sem, hanem tovább romlott. Gyakorlatilag ketten, meleg egyetértésben, bárminemű érdemi vitát és független vizsgálatot kizárva megölték a 11 éve működő topikot kevesebb mint 1 év alatt.

Mára olyanok számára is tarthatatlanná vált a helyzet, akik anno örültek, hogy az általuk nem komált "trollokat" kizárták.

De mostanra egalább ők is megértették, hogy bárki kipusztítandó "troll" lehet, aki itt azt folytatná, amit 11 éve csinálunk a topikunkon, de nem passzol a topikromboló ízléséhez...

A jövőről, ami vagy lesz, vagy nem:

A szabadságban, szólás és véleményszabadságban, az önszabályzó és  felelős közösségben hiszek, olyanban, ami 11 évig működni volt képes.

A fórum motor változásai ezt erősítik, hiszen kikapcsolhatóvá váltak a vitaképtelen társak a topikokon és akit zavarok nem kell elolvasson (eddig se kellett) és nem kell válaszoljon (eddig se kellett).

A topikleírás jósága, tartalma itt senkit nem zavart 11 évig. Ezért ti most csinálhattok akármilyet helyette, ha a cenzor és pár topikromboló azt teszi vele, mint régi leírással is tette.

Értelme nem sok lesz, mert ország-nemzetvédelemről beszélgetni külpolitika,szövetségi politika, gazdaságpolitika, védelempolitika, költségvetéspolitika, politika, pártprogramok, nemzet, történelem, szereplők, értékek, hagyományok nélkül lehetetlen (sőt még nélkülem, a kitiltásommal sem ment).

A szavazásokban természetesen részt veszek és minden értelmes, a cenzori, topikrombolói önkényt korlátozni képes megoldást támogatok.

Beszélgetni jártam ide évekig, vitázni, leírni ÉN miként látom, gondolom és elolvasni mások miként látják, gondolják.

Informálódni és informálni.

Máig nem értem miért nem volt ez folytatható 11 év után és kinek, minek kellene változnia, hogy folytatódhasson?

Ezen segítene a jobb topikleírás?

Komolyan?

Rajtam ne múljon.