krilin Creative Commons License 2015.06.23 0 0 170898

Pinyo egyébként én inkább ilyen edzésekre gondoltam a gyors maratonhoz, mint ez a vasárnapi.

Nem rosszak a hegyi időfutamok sem, meg hasznosak az 1000 méteres résztávok is, amiket tervezel, hiszen minél stabilabbá válsz a 4 perc alatti tempón (ha csak relatíve rövidebb időre is), annál könnyebb lesz tartani a 4:15-öt.

De azt a 4:15-öt mégis csak 3 órán keresztül kell majd tartani, szóval edzésen is egyre gyakrabban és egyre hosszabban kell(ene) majd maraton tempóban futnod.

Én biztos nem így kezdtem volna, hogy egyből az első maraton tempó edzés 28 km legyen, de már megszokhattuk, hogy te szeretsz belecsapni a lecsóba :))

Tavaly vagy tavaly előtt csináltál olyan tókört, hogy három részre osztottad, egyre gyorsulva, az utolsó harmadában maraton tempón (volt nálad egy Mars szelet is, úgy rémlik :)). Azt is nagyon ajánlják. Német nyelvterületen ezt hívják Crescendo lauf-nak. Angol ajkúaknál progression run.

Elsősorban ezek kellenek szerintem, hogy gyorsabban menjen a spar.

Meg 'beugróként' egy 1:25:30 körüli Wizzair, azt se felejtsd el :)

 

Van még időd örömködni a rövidebb strava szegmensekkel, de ahogy közeledik a spar, ezeket háttérbe kellene szerintem szorítani, és a hosszabb (de gyors) edzésekre helyezni a hangsúlyt, amik a maraton intenzitást célozzák.

Vagy ha nem is hagyod el teljesen, de legalább elég pihenő napot hagyni egy szegmens vadászat és egy maraton edzés között.

 

Ha már ott a strava én belenéznék egy Greg Mcmillan féle maraton tervbe.

Nem kell minden edzést megcsinálni belőle, mert úgyis csinálsz mást is, de legalább lehetne belőle kifejezetten maratonra hasznos edzéseket mazsolázni.

Ha jól tudom be lehet állítani hányszor futsz egy héten, tehát még csak nem is feltétlenül éktelenkedne a profilodon nem teljesített edzés.

Előzmény: Pinyo (170894)