CSom81 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 602

Szia szingaléz!

 

Bocs, hogy ilyen lassan, kicsit ritkásan járok be ide mostanság. Alapvetően múzeumi árakhoz nagyon ajánlom a www.krakkoinfo.hu és www.zakopaneinfo.hu oldalakat. Szerintem nem csak az árakat leled meg, hanem sok hasznos egyéb infót is.

A mindenféle fogyasztási termékekre igaz, hogy nagyon nem mindegy, mit hol veszel meg. Pl jóféle dobozos sört (a nálunk lévő kisboltban) már olyan 2-2,15 pln-ért is kapsz, de éttermekben (minél inkább erős a turisztika, annál drágábban), olyan 7-8 pln is lehet egy korsó sör. Boltban felvágott már 15 pln/kg áron is van jó minőség nálunk (Zakopane), sajt olyan 18-20 pln árba már Gouda, Eidami jó kapható. A kenyér nehéz tészta, ezer féle kiszerelés van, szóval nehézkes árat adni. De tuti nem drágább, mint otthon.

Zakopanéban éttermi napi menük már 13-15 zlotyitól akadnak, szerintem Krakkóban is lelsz tejbárt, ahol hasonló árakban egész jókat lehet ennek. Aztán innentől természetesen a felső hatát a csillagos ég, de alapvetően itt nálunk azt mondják a tursiták (de Krakkóra is), hogy árban jó mindenhol, főleg népszerű magyar helyekkel összevetve.

 

Remélem valamennyit tudtam segíteni.
  CSom81

Előzmény: szingaléz (600)