d0k1 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 38769

Nem tudom melyik hozzászólásodra válaszoljak, mert a hosszabb is a rövidebb is nagyon hasznos volt.

 

A gépemmel idén én is így jártam, ahogy te is írtad,  a hőmérsékletet újra kellett kalibrálnom keltetés előtt,mert a kontrol hőmérőm szerint 36 C volt a tojásoknál, mikor a a keltetőén már bőven 38 felett. Hangsúlyozom ez egy nagyon régi keltető, tehát ilyen előfordulhat. Igazából a hőfokot folyamatosan ellenőriztem is, a kontrol végig ott volt a tojások mellett 37,5 C-on, tehát ezzel, szerintem, nem lehetett baj. Mindenesetre ha úgy döntök, hogy újra próbálkozom még az idén, akkor emelek még egy kicsit a hőmérsékleten, 38 közelébe.  

A forgatást is kizárnám, mivel, bár kézi forgatásra vagyok kényszerülve, soha nem hagytam ki egyetlen alkalmat sem, a napi kettő, reggel és este, mindig megvolt. Ebből a szempontból jó kotlós vagyok :)

 

A páratartalom lesz szerintem a gyenge pontja a rendszernek, mégpedig a túl magas páratartalom. Sajnos valamit én benézhettem, az ideális páratartalmat 60-70%-ra lőttem be, valószínűleg nem egyszer meg is haladta a 70%-ot... tehát ez biztosan sok volt. Ezt a részét újra kell gondolnom, kipróbálom azt a módszert is amit te írtál, lehet, hogy eredményesebb leszek.

 

Egyelőre azt nem tudom eldönteni, hogy merjek-e újra indítani, egyrészt félek az újabb kudarctól, másrészt nem tudom, hogy az ilyen káésői csibék mennyire válnak be... Az viszont már majdnem bizonyos, hogy jövőre új gépet kell beszereznem, mert ezzel csak a saját dolgomat nehezítem :)

 

Köszönöm szépen a kimerítő válaszodat, nagyon hasznos volt!

 

 

Előzmény: Törölt nick (38764)