Uluwatu2 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 63357

Uraim!

 

Telekvásárlás előtt bontanám a faházat hogy át legyen minősítve a telek és ehhez át kellene szereltetni a villanyszekrényt, vagis újraalakítani, mivbel a régi egy trágyadomb.

Szíves segítségeteket kérném, mivel ismeretlen területre tévedtem és sok az ellentétes tanács..

 

1. Mivel járok jobban: ideiglenes áthelyezéssel, vagy véglegessel? Állítólag ha csak ideiglenest alakíttatok ki, utána a végleges megint egy vagyonba kerül.. Lehet egyáltalán rögtön véglegest kialakítani?

2. Hova érdemes átrakatni/kialakítani a dobozt? (oszlop, kőfal épüljön, kerítés?) Érdemes Vaterán beszerezni a cuccot, használtan? (doboz, oszlop, stb.)

3. Mennyibe fog ez az egész móka nekem fájni és mielőtt nekiállok végigtelefonálni az összes registrált ELMŰ szerelőt, van egy hely a neten ahol "hirdetőfal" létezik és tudok kérni ajánlatot? (aki kapja marja alapon)

4. Akit eddig hívtam, hetekkel később érne rá, vagy horror áron dolgozik (150+). Mi egy reális munkatempó? Lehet olyat találni aki egy pár hét alatt ráér és elkészül, vagy ebben a szakmában mindenki nagy úr és örüljek hogy ha egyáltalán hetek múlva valaki kijön és annyi lesz amennyit igért?..

5. Kell 3 fázis egy átlagos fogyasztáshoz, ahol valószínűleg lesz légkondi és villanytűzhely, de semmi ipari gép? ÉS mennyi Amper javasolt? (itt is ajánlottak már mindenfélét)

6. 220V vagy 380V? Ipari gépek fognak dolgozni a házépítés közben: igaz hogy a 220V ezt nem mindig bírja?

7. Tudnátok javasolni valakit aki korrekt áron és gyorsan dolgozik, Budapest vonzáskörzete?

 

Egy pár paraméter:

- Nagykovácsi telek, falusi belterület

- az utcán szabadvezetékes a villanyhálózat

- per pillanat szabadvezetékes a telken menő villanyvezeték is, kb 30 méter a kerthatártól a házig

- egy régi gagyi fadobozban van 1 fázis, valamikor ki is éghetett mert kicsit pörkölt a teteje :)

- a kerítés szinte nem létező, oda nem lehet felszerelni dobozt a jelen formájában.

- a későbbiekben kisseb méretű családi ház épül (egy éven belül), valószínűleg könnyűszerkezet, gáz lesz bent így csak a szokásos villanykészülékek lesznek, esetleg légkondi is.

 

Hálás köszönet a segítségnek!