kószák egyike Creative Commons License 2015.05.27 0 0 108127

GabikA

 

Utoljára nekifutok ennek a nyugdíj témának veled. Hátha...a reményhal meg utoljára...

 

Szóval egyetértek abban, hogy át kellett dolgozni a szolgálati nyugdíj rendszert. Ez nem kérdés. Tényleg nem normális, hogy valaki csak azért mert egyenruhában volt, de íróasztal mögött az 45-50 akárhány évesen nyugdíjas lett. A rendszer szar volt. De és ez egy kurva nagy DE. Ahogy ezt sikerült az egy mocsok szemét munka volt. Több okból is.

 

Az első, és talán a legfontosabb, a jogbiztonság. Mint ahogy Vad is írta. Hallottál már olyanról, hogy egy jogállamban egy törvény visszamenőleges hatályú? Vagyis XY anno kötött egy szerződést az állammal vállalt valamit amit ő teljesített és az állam is vállat valamit az állam viszont nem teljesítette hanem felrúgta a szerződést mint vak komondor BJ élettársát. 

Ez olyan mint ha az építő iparban dolgozna egy darukezelő aki vállalja szerződében, hogy naponta felmegy a toronyba reggel fel este le ott eszik pisál, de cserébe jár neki 10 szabadnap pluszba az év végén. Na lehúzza az évet abban a tudatban, hogy szar a meló de jó lesz a december. Erre a vállalkozó, aki szintén aláírta a munkaszerzősét, ugyanazt amit a darus (!!!) azt mondja novemberben na öcsém lófasz neked nem+ 10 nap. Mi ez? Szerződés szegés. 

A "szép" az egészben, hogy ennek az egésznek nem látja az üzenetét az isten adta nép. És a sok ostoba barom még tapsolt is hozzá, hogy hű na most megkapták a szemét ingyenélő egyenruhások. Nem fogták fel, hogy mi az ahol az ilyet meg lehet tenni. Ma az egyenruhások, holnap a balett táncosok meg a kőfaragók, ja meg a darukezelők, vagy a kőművesek. 

 

A második a szakmaiság. Na ez abban nem volt. Semmi. Az egész mint írtam már, semmi más nem volt csak parasztvakító szavazat szerző néphülyítés. És be is jött működik. Nézd meg. 

Főleg azért mert az ezen spórolt pénz csepp a tengerben. Több megy el stadionra, nemzeti konzultációra meg olyan autópályára amin a kutya sem fog járni, ja meg kisvasútra. És ne is beszéljünk egy használhatatlan sereg 250 milliárd/év fenntartásáról ami gyakorlatilag wc-n lehúzott pénz. Ehhez meg tapsol az adófizető és örül, ahogy minden másnak is. 

 

Ha ennek a topiknak a törzs gárdája összejött volna Gyula bátyánk pincéjében némi bor pusztításra különb rendszert dolgozott volna ki anyagilag szakmailag mint ez a bohózat. A kecske is jól lakott volna a káposzta is megmarad. 

 

És igen lehet, hogy érzelmekkel operálunk, bár talán ebben a hszben voltak más érvek is. Azzal hiszen a topic jó része látja az erdőtől a fát, látott már falon pókot, és ebbe benne vannak az érzelmek is, persze. De lehet neked szakmai érveket hozni (pl. szolgálat fizikai, lelki terhelése) Te sajnos csak a kőműves kanálig látsz el nem tovább.