B.Slim Creative Commons License 2015.05.27 0 0 36434

Sziasztok!

 

Van egy kis gond. A kocsi E60 2003-as 520i, 235000 km.

 

A történet a következő. Pár hete jöttem be Dunakesziről Pestre és alapjáraton elkezdett egyenetlenül járni a motor, de csak ha kuplung fel volt engedve és valami zörgő hang is volt. Mentem egyből a szerelőhöz, ahol az lett a konklúzió, hogy akkor kicseréljük a kettőstömegű lendkereket,mert valószínű az a hiba forrása. Kicserélték, beleraktuk az újat (LUK) másnapra ugyanolyan volt. OK, valószínű rossz a kettőstömegű... vettem egy másikat, amit szintén tegnap bele raktak és utána ugyanúgy ráz a motor. Innentől kezdve valszínű nem a kettőstömegű a hibás.

Megnézték a gyertyákat,amik elvileg jók, cserélgették a trafókat,de arra se változott semmi, illetve hoztak hozzá valamilyen jeladót,amit kipróbáltak,de azzal se változott a dolog. Nem ír ki semmilyen hibaüzenetet sajnos. Ma reggel be se akart indulni,csak tolással és már nem csak alapjáraton de magasabb fordulatszámon is ugrál a fordulatszám.

Hiba üzenet még mindig nem jelnent meg. Van valaki,aki már találkozott ilyennel, vagy van ötlet,hogy mi csinálhat még ilyet?

 

Most a következő programpont az,hogy szétszedik a teljes motort,mert azt mondják,h lehet nem zár rendesen a szelep és hengerfejessel meg kell nézetni. 

 

Ha van valakinek valami előre is köszi!