zlota Creative Commons License 2015.05.27 0 0 12170

Velem is történtek dolgok...

Régebben írtam, hogy van egy kiszakadt gerincsérvem.Amit operálni is akartak de kis javulás/és mivel szerettem volna elkerülni a műtétet/ miatt elmaradt.

Aztán feljavultam egy szintre,és most még tovább sikerült javulni, olyannyira, hogy már bizakodó voltam - 1év telt el-, hogy felszívódhatott.Kérdeztem is itt, hogy lehetséges-e.Mivel a dokiknak is megoszlott a véleménye...

Most voltam MR vizsgálaton és a doktor szerint valóban történt minimális csökkenés a sérvben és már nem jelentősen nyomja az ideget az MR kielemzője szerint sem.

Viszont a felette lévő sérv, az MR kiértékelője szerint minimálisan nőt!Bár ez nem biztos, mert összekeverték a két MR-t, a doktor pedig ilyet nem mondott.

Aztán jött a negatív hír.Doktor:"Fáj-e a dereka?Ha nem akkor majd fog!" Nem fáj...még... Szerinte a sok gyógytorna miatt nem- napi 1 óra-de valószínűleg fog, mert nem stabil a gerincem már a legutóbbi MRhez képest :(

Így megúsztam a gerincsérv miatti kis műtétet, de egy nagyobb stabilizációs műtét fog kelleni, ha elkezd majd fájni a derekam.

Én rossz hírként veszem a párom szerint meg jó hír, hiszen a sérv -ha minimálisan is,de csökkent.

Igazából tanácstalan lettem, és kicsit feleslegesnek érzem a sok szenvedést és a rengeteg időt és energiát amit a kezelésekbe, heti 2-3 úszásba és napi 1x gyógytornába fektettem.