BZoltan Creative Commons License 2015.05.24 0 0 57408

@kifli: Szerintem az. Én kimondottan bírtam a Tamás bejegyzéseit. Mindig azt írta amit érzett és amit gondolt.

@Hepci: Nem hiszem, hogy ennél többet ki fog szedni belőle bárki... mármint online és nyilvánosan.

A Tamás a végszóban azt írja, hogy csalódott a bajtársiasságban... ennek jegyében akkor én nem hallgatok. Nos... amennyire én tudom, a Tóth Barnabás somlói borász azt nehezményezte, hogy "kontroll és felelősség" nélkül írta le  boráról azt, hogy az büdös és pedzegette, hogy jogi útra tereli a sérelmét. Konrétumokat én nem tudok, de váltottam erről szót a Barnabással és nekem is nehezményezte, hogy hát "vállalja a felelősséget" a a blogger azért amit ír.

Nem tudom, hogy konkrétan mit gondolt a Tóth Barnabás, de nálam is kicsapta ez a biztosítékot... maga a felvetés egyértelmüen azt javasolja, hogy ha a blogger leír valamit akkor annak legyen "valamilyen" következménye. Én ezt botrányos dolognak tartom... a blogger egyetlen felelőssége legyen az, hogy ha hülyeséget ír akkor az olvasói lehülyézik és nem olvasság tovább. De az ilyen burkolt fenyegetés az gáz.

Úgy tűnik, hogy az Uj Péter contra Tokaj kerház precedensértékű ügy nem jutott el mindenkihez, ahogy az sem, hogy elvileg elmúltak azok az évtizedek amikor bizonyos véleményért "felelősséget" kellet vállalnia annak aki kinyitja a száját.

Én tiszta szívből rühellem azt amikor a borainkról rosszat írnak. Napokig rosszul tudom magam érezni egy-egy negatív kritik miatt még akkor is ha pontosan tudom, hogy igaza van... azt sem rejtettem véka alá soha, hogy többet és jobbat várnék el a magyar borsajtótól. De soha fel sem merült bennem, hogy bármilyen kontrol alá kerülhessen bármelyik szerző vagy, hogy akár burkoltan és súgva a kritikus "felelősségét" bárki megpendítheti.

Szóval nem egy szép sztori ez... és ha a Tamás azért akasztotta volna a köpőcsészéjét a szögre mert megunta a dolgot vagy mert holnaptól a horgászfelszerelésekről akar inkább bloggolni akkor nem is szólnék semmit. De ez, így, ebben a formátumban gáz... nagyon gáz.

Előzmény: kifli (57407)