csube64 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 21044

Sziasztok!

 

Tanácsotokat kérem.

A fórum korábbi hozzászólásaiban olvastam meggysör készítését úgy, hogy már a leerjedt sörhöz lehet meggyet adni.

Én hétfőn (sűrítményes) búzasörhöz adtam 0,5kg fagyasztott, de már szobahőmérsekletűre melegedett meggyet. Előtte a sörlét kb. 9 napja tettem erjesztő vödörbe és már leerjedhetett vasárnapra. Pontosan nem tudom mikorra, mert szombat reggel elutaztam, akkor még kotygott, vasárnap este értem haza, akkor már nem. Sűrűséget nem mértem, de a kotyógó már nem dolgozott. Azóta nem indult meg az erjedés (legalábbis a kotyogón nem látszik semmi).

Kérdésem az lenne, hogy érdemes ég várni vagy juttassak bele egy kis cukros sörlében felfuttatott élesztőt?