Törölt nick Creative Commons License 2015.05.22 0 0 135401

El lehet éppen intézni egy cserével is, noha egyébként elektronikában, más téren, alap dolog, hogy a hiba kiváltó okára rá kell jönni, különben önszívatás lesz belőle. Azt hitted, hogy jó, később mégis gond lesz, mert a betegség benne lappang továbbra is.

 

Tehát én értem ezt a fajta hozzáállást is.

 

Ha kábelt korábban sokat húzgálták, keletkezhetett törés a hajlatnál, hacsak nem a törésgátlós fajta. De ez lehet időszakos, a mérés idején tűnhet jónak is.

 

Ha kitágult valamelyik érintkező, az nem biztos, hogy kimutatható, amikor például tűvel belemérek, mert lehet, hogy pont akkor érintkezik. Régebben én is szórakoztam ilyennel, de nem javítás, hanem barkácsolás miatt, amikor például építettem egy másfél méteres IDE-kábelt.

 

Külön történet lenne, hogy mire kellett, mindenesetre elektronikai üzletben kaptam színes, 20 eres szalagkábelt, amiből kettő pont jó volt hozzá. A csatlakozókat műszerészsatuval préseltem rá.

 

Akkoriban még az UDMA33 / 40-eres kábel ment, de az elkészült kábel még ezt a sebességet sem bírta. HDD nem tudott bootolni, hasonlóan reagált, mint nálad.

 

A kábelt ezután egy réteg alufóliával, majd szigetelőszalaggal burkoltam, beletettem egy földelőszálat is. Így már működött, kifogástalanul.

 

Tehát ilyen dolgok is számítanak.

 

Nemrég egy P-ATA mobilrack + SATA-átalakítóval variáltam, vannak még ilyen lemezeim, illetve hozzájutottam olcsón egy elég gyors, 250 gigás Samsunghoz is (elfekvő adatok tárolásához megfelel).

 

Korábban fórumokon volt róla szó, hogy egyesek szerint a mobilfiókban lévő rövid kábelszakasznál nem sokat számít, hogy 40- vagy 80-eres, illetve eddig ezt én is így tapasztaltam. (A 80-eresnél ugyebár minden második ér árnyékolásként szerepel.)

 

De itt arra utaló jeleket tapasztaltam, hogy egy ilyen gyorsabb lemeznél már ez sem mellékes.

Előzmény: Ariel_500 (135398)