Törölt nick Creative Commons License 2015.05.22 0 0 92405

OK, igazad van. Ezennel bevallom hogy lebuktam. Ránéztem a 3 márkára, és kiejtettem az Einhellt - név alapján. Egyébként most lett egy Einhell hegesztő-inverterem, meg van egy régi fúrógép is: egyelőre működik mind a kettő. Szóval nem azt akartam mondani hogy az Einhell sz*r, hanem vettem az alaphelyzetet:  Makita - Bosch - Einhell márkanév hármas, ugyanabba a szerszámkategóriába (asztali körfűrész) tartozó eszközök, hasonló árak, kettőnek mennie kell, ki legyen az első? Einhell. De elnézést ha félrevezettem volna Babszemet, nem volt célom.

 

Most kicsit meglestem jobban, nos az asztal méretei talán a legoptimálisabbak. Az anyaga egy leírás alapján "eloxált alumíniumöntvény", ami nem tudom mit csinál de talán a lemezasztalnál jobb. Viszont a képek alapján nagyon hajaz a LUX szalagfűrészem asztallapjának a szerkezetére:

 

 

 

Az Einhell asztala:

 

 

Ez tuti hogy öntvény?? Inkább tűnik belülről/alulról bordákkal megerősített asztalnak. Bár ettől - bizonyos határokon belül - még lehet stabil is. 

 

A PTS 10-é öntvény:

 

 

"Erőteljes, strapabíró gondozásmentes motor"

 

Csak nem ez is kefementes? o.O Ha igen, akkor lehet hogy más szemmel kell rátekinteni. Bár a magyar árak alapján ez a legdrágább, de nem vészesen. Viszont azt nem nagyon értem, hogy 315-ös lappal, 2200W-os motorral hogyhogy kevesebbet vághatsz át 90 foknál, mint pl. a Bosch-szal? 73mm vs 79mm. Jó, barkácsolni elég mind a két magasság, de .... ? A tengelyen lenne közvetlenül a fűrészlap és ez gyengíti/butítja ennyire le?

 

Viszont: Babszem! Tudom Erdély nem éppen Miskolc mellett van, de ha véletlenül errefelé járnál, én felajánlom hogy tapogatás mellett vághatsz is jó párat a PTS 10-zel. Már ha az "erre jársz" hamarabb lesz mint a "megvenném a gépet" dátuma :-) Dobsz egy mailt és egyeztetünk időpontot.

Előzmény: Törölt nick (92403)