Apoth82 Creative Commons License 2015.05.18 0 0 92173

Sziasztok!

Költségvetési okokból úgy döntöttem, hogy magam készítem el a konyhabútort az új lakásunkban, és szeretnék pár apróságról tapasztalatokat gyűjteni.

A korpuszok 36-os munkalappal és 100mm-es műanyag lábakkal készülnének 18mm-es bútorlapból. A kötéseket itt konfirmátoros megoldással készíteném, 540mm mély korpuszmélység mellett 3 darab csavarral. A korpuszok fenéklapjára álítanám az oldallapokat, (tehát az oldallapok éle a fenéklap szélén állnak) felülre pedig 100mm-es csíkokat tennék az előlap és hátoldal mentén merevítésként és a munkalap fogatására. Terveztem egy  150mm-es hátoldali merevítőt is, amit a hátoldal aljára illesztenék a fenéklap és az oldallapok szélére, ebben nem vagyok biztos hogy szükség lesz rá. A felső szekrényeket sínes megoldással tervezem rögzíteni, úgy gondoltam, hogy itt az oldallapok 10mm-erl rövidebbek lesznek, hogy legyen hely a sínnek, és a fenék és tetőlapok a falhoz simuljanak. Esetleg erre van jobb megoldás?

 

Plusz még azt nem tudom, hogy a konfirmátorok előfúrásánál hogyan lehet egyszerűen biztosítani a 90 fokos furatot? Oszlopfúróm nincs, kézifúróval és konfirmáror előfúró szárral tervezek előfúrni, és sarokszorítókkal rögzíteném az éleket.

 

Link a tervhez: