Üdv emberek!
Sikerült megjavítanom a frontfókuszos e-520 as vázamat.Először az autofókusz szenzornál próbálkoztam. Nem volt egyszerű szétszedni, ráadásul nem is lehet állítani rajta semmit.

Ezután tovább gondolkodtam, ha azt szeretném hogy hátrább kerüljön az fókuszpont, akkor a szenzort kellene közelíteni valahogyan a lencséhez.
Nos, a szenzort és a stabilizátort magában foglaló keretet 3 csavar tartja a megjelölt helyeken.

Itt alátétekkel oldották meg a hézagolást.Van minden csavarnál egy egészen vékony és egy kb 0,5mm-es alátét.Kivettem a vékonyabbakat.

Sajnos ez sem annyira egyszerű, mivel félő hogy beesik az alátét a házba.Ezt elkerülendő levettem a felső, módválasztó tárcsás részt is.Ehhez a magkolat gumiborítását is le kellett fejteni, mert mögötte is van egy csavar.Jól körberaktam mindent szigetelőszalaggal, a ragadós részével felfelé, ha netán kipottyan az alátét, ne essen be.
Csavarokat , melyik hova való ajánlatos megjelölni, mert sok fajta van.
Összeraktam, hihetetlen, de kifogástalanul fókuszál azóta, még 100% -os nagyításnál is olyan éles mint élőképes fókuszálásnál.