k125k125 Creative Commons License 2015.05.14 0 3 5718

Utolsó nap.

 

Délben kellett kijelentkezni, utána lehetett használni még a szálloda szolgáltatásait, meg a már említett érkezés és távozás várót is, zuhanyzás, pihenés, várakozás céljából.

 

Délután 3-ig volt időnk, hogy mindenből megtörténjen az utolsó!

Utolsó ajándék, utolsó reggeli, utolsó koktél, utolsó fotók, utolsó ebéd, utolsó pillantások a beachen, utolsó séta a tengerben, utolsó mosolyok az alkalmazottaktól, az utolsó „Apa kabar?” a kedvenc pultosunktól, az utolsó visszatekintés a lobbyból a kertre, és az utolsó „Terima kasih!” amikor a szálloda előtt magunkra csuktuk az autó ajtaját! :(

….

….

….

 

A reptérre megérkezve, elrendeztük a bőröndöket, majd irány az Air Asia pult. Sablonosan mentünk végig a folyamaton, majd egyszer csak bent voltunk a terminálon.

Itt kezdtem el gondolkozni azon, hogy mi lesz a kilépési illetékünkkel, mert sehol sem kérték a pénzt.

Próbáltunk kérdezősködni, és arra jutottunk, hogy az Air Asia esetén tartalmazza a jegyár az illetéket, bár valószínűleg, akkor mindegyik légitársaság esetében így van.

Erről nem írt eddig senki, vagy csak elkerülte a figyelmemet.

Közben rákerestem, és úgy látom, hogy 2015. februártól van ez a rendszer, és ekkortól nem kell a helyszínen külön fizetni.

 

És akkor jöjjön az utolsó fotóm:

A kifutópályáról elemelkedve nyugati irányban szálltunk fel, így a Kuta előtt húzódó tengerpart, és a háttérben magasló vulkán együttese lettek az utolsó fényképünk szereplői.

 

 

Azt hiszem, elég jól kielemeztem mindent, segítség lehet sok témában.

Összességében az alapos szervezés következtében minden jól sikerült, 10-es skálán 8,5-ösre értékelem ezen utazás-nyaralás kombinációnkat. Megjegyzem, hogy 10-es utunk még nem volt, mert mindig van valami, ami nem az igazi, de 8-asnál sem volt rosszabb sosem, mert mindig tudtunk igazodni egy adott hely nyújtotta lehetőségekhez.

 

Ismételten azt tanácsolom, hogy infó, infó, infó, és az alapján dönteni.

Még zárszónak leírhatnám, hogy aki csak a tengerpart miatt akar Balira utazni, az ne tegye, de nem írom, mert esetleg aki először jár az egyenlítő közelében, annak kiváló élmény lehet, akik meg már rutinos rókák, azoknak meg felesleges, ilyeneket írni.

 

Inkább maradjunk annyiban, hogy Bali egy jó alternatíva lehet egy kultúrát és pihenést is tartalmazó utazáshoz, megfelelő felkészüléssel!!!

 

VÉGE