Syracusa Creative Commons License 2015.05.13 0 0 11749

Fűnyírásról konkrétan nincs szó a szórólapon, csak rendben tartásról a csapadékvíz akadálytalan elvezetése okán, ami ebben a kontexusban egy marhaság. Másrészt az adott faluban lévő ingatlanok egy részénél az ingatlanhatárhoz ill. járdához eső legközelebbi út és árok 15.3km-re van. És nem hinném, hogy bárki végigtolta volna ezt a távot fűnyíróval. Nem viccből írom. Ha az ötven méter táv lenyírását komolyan kell venni, az ezerötszázharmincat miért ne kellene?

Szerintem az önkormányzat egyszerűen nem hozhat ilyen rendeletet, pl. mert kirívóan aránytalan a teherviselés, és életszerűtlen, túlzó az elvárás. Én még lenyírom, bár nagyon elegem van és sok pénzembe kerül. De ha eladom egyszer egy nyugdíjas párnak, ők fizikailag képtelenek lesznek erre.

 

Két éve valakinek amúgy küldött a polgármesteri hivatal gyepnyírási felszólítást, amivel az illető bement a bíróságra és igen rövid úton nyert. Neki az elvei mellett tizenpár négyzetméter füve van a ház előtt (két autónyi gyep) . Meg felesége, aki miatt néha mégis lenyírja.

Előzmény: Törölt nick (11748)