Peter atyuska Creative Commons License 2015.05.10 0 0 3894

A törvény nem ismerete nem mentesít a törvény alól. A gázosnak van egy nagyon nagy előnye a trv betartásában a megrendelő felé a szolgáltató addig nem rakja fel az órát míg a kialakított csövezés és rákötött berendezések nem fellelnek meg a műszaki előírásoknak. Amit a MEO végez el. Minden szakmában vannak olyan részek amik nagyon drágák és a munkadíj is drága, egy asztalosnál is és festőnél is stb. De vannak speciális szakmák riasztósok ott is nagy a szórás ami az igénytől függ, egy sima kezelőről 10 perces melóval beprogramozható rendszert x Ft csinálna meg addig egy sok kezelős PC felületes rendszert már 10xFt lenne csak munkadíjban pedig lehet hogy munkaidőben ugyan annyi, de az előzőnél elég előkapni a gyári doksit a második esetben el kell menni a gyártó házi oktatására és kell egy két PC-s program is hozzá. Minden szakágban vannak olyan technológiák amik látszólag munkaidőben ugyan annyi de mégis munkadíjban jelentős az eltérés.

 

Természetesen lehet szerelni OBI-s szerszámokkal amit cserélni kell havonta mert tönkre mennek és lehet szerelni jó minőségű szerszámokkal amik évekig jók de drágábbak jóval. Persze ha valaki jó szakember mind kettővel tud szépet alkotni, ha rossz akkor egyikkel sem :)

 

Jelenleg nem divatszakma a villanyszerelői. Az iskolára jelentkezők létszáma jelenleg sokkal kisebb mint a férőhely száma, annak ellenére hogy elég sok plusz juttatás rendeltek ehhez és még néhány szakmához nem régen.

Előzmény: mulholland2 (3886)