Kis_Kiváncsi_Kacsa Creative Commons License 2015.05.08 0 0 39267

Úgy látom, hivatásos nem jár erre, akkor leírom a sztorit. Illetve azt, hogy én mit gondolok róla. Utána lehet vitatkozni.

 

Szóval amennyire én tudom, ha a szerv valami miatt leveszi a rendszámot, akkor ad egy papírt, hogy a legrövidebb úton hazamehessen az illető az autóval. Ha céges, akkor meg a telephelyre.

Feltételezem, hogy ez is olyan minőségű, mint a rendőrség, magyarul bárki tud ilyet csinálni. Eddig a kitérő, lássuk a lényeget:

 

A minap történt, hogy hazafelé haladva belebotlottam egy meglehetősen vadonat újnak tűnő bmw-be. Persze lehet, hogy volt az már 2 éves is. De nagyon tiszta és sérülésmentes volt. Fehér színben meglehetősen feltűnő. Egy a bökkenő, rendszám se elöl, se hátul. A rendszámkereten cseh felirat. A szélvédőn nem látszott a regisztrációs matrica. Vélhetően nem volt.

Igencsak sietős volt neki. Megnéztem, hová megy. Leparkolt. Feltárcsáztam a 112-t, elmeséltem a látottakat. 20 perc múlva semmi. Gondoltam, ezzel kellett volna kezdeni, kikerestem a helyi kapitányság számát, nekik is elmeséltem. Megadtam a pontos helyét az autónak. Újabb 20 perc alatt ki is érkeztek. Emberünk közben visszaérkezett, beült az autóba, és elindult. Majdnem elkerülték egymást. A rendőrök épp keresztben húztak el előtte, amikor arra akart kanyarodni, ahonnan azok érkeztek. Emberünk erre gyorsan visszatolatott, és leparkolt. Már ez is egy gyanús momentum a történetben, hiszen 2 sarokra az indulás helyétől miért is tenne ilyet, hacsak nem a kékek miatt. De a rendőrök visszafordultak. Igazoltatták, aztán vagy 10 perc múlva elengedték.

Megkérdeztem tőlük, hogy mi volt. A válasz: minden rendben, nem lopott az autó, azt mondta az illető, hogy most vették el tőle a rendszámot a rendőrök nem sokkal korábban.

 

Észrevételeim: ha valóban elvették a rendszámát, akkor az útvonalengedély "hazáig" érvényes, nem lehet vele furikázni.

Itt már bukott a mókus, mert ezt tette.
A rendőrök észrevették, látták, hogy közlekedett, majd leparkolt, tehát tudták, hogy mozgásban volt az autó, és már nem az adott címen tartózkodik.

 

Itt jön képbe a feltételezésem, hogy az útvonalengedély egy sajtpapír. Nyomtat otthon, lopott autóról rendszám le, azonos típus forgalmijával kockázat nélkül vihető az autó.

Nem nyitották ki a motorháztetőt, hogy egyeztessék az alvázszámot. Valószínűsítem, hogy bukott volna.

 

Úgy gondolom, hogy igen elenyésző azon esetek száma, hogy egy autó rendszám nélkül járkál.

Itt jön képbe a kérdés, amire végül nem érkezett válasz: mi az az ok, ami miatt levehetik a rendszámot? Mert ez az autó teljesen gyári volt, műszaki oka nem lehetett.

Ha ilyet látnak, esetleg beleférne, hogy akkor most hagyja itt az autót, és majd megvizsgáljuk (próbálna meg egy hétköznapi autóval egy 2 gyereket hazafele cipelő 40 kilós anyuka ilyet, be is vinnék).

 

Előzmény: Kis_Kiváncsi_Kacsa (39254)