sogormail Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12073

Csak azert kerdeztem, mert atipikus tunetek is lehetnek. A tukrozesen kivul es az egyeb altalad felsoroltakon kivul szoktak meg par reflux specifikus teszteket csinalni.

Pl.

-nyeles rontgen, ITT olvashatsz rola

"Ez egy gyakran használt diagnosztikai módszer, ami a nyelőcső szűkülete esetén jön szóba. Nem arra hivatott, hogy kiderítsük, milyen a nyelőcső nyálkahártyája, belső felszíne, hanem arra, hogy kiderüljön, ha van ott valamilyen mozgászavar, kiboltosulás vagy szűkület, mely akár külső okból kifolyólag, akár daganat, krónikus gyulladás következtében alakult ki" - írja le a vizsgálat lényegét dr. Harasta Edit gasztroenterológus."

En mondjuk ezt elsore kihagynam. Nekem csinaltak 12 eve, de semmi plusz infot nem adott az esetemben. LAtszott a "motilitaszavar".

 

-24 oras PH meres, ebbol kiderulhet myennyi refluxos epizodod van es az mikor. Csak ejszakai reflux lehet problemasabb. 

 

PPI-bol van 5 hatoanyag, nekem a legjobban a rabeprazol jott be. Ennek adagolasa is fele a tobbihez kepest. Erdemes lehet meg ezt kerned az orvosodtol. Ha regota nem szeded, akkor azert mellekhatasoknak se kellene lennie. Kerdezz meg egy gasztroenteorologust, hogy erdemes e masfajta reflux specifikus teszted csinaltatnod, szerintem.

Előzmény: olive25 (12052)