Szh13 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 17618

Nagyon köszi a részletes leírásodat. Egyáltalán nem találom tudálékosnak, inkább azt érzem, hogy tapasztalat van mögötte, ami nálam még hiányzik. :) 

Olyan egyszerűnek tűnik minden, főleg elvi síkon, de, ahogy mondod, ami egyikőnknek beválik, az máshol nem biztos. 

Az tuti, hogy zsúfoltan vannak éjszaka, de hogy ez mennyire befolyásolja a tollcsipkedést nálunk, csak találgatás, biztosan csak ők tudják, hogy miért teszik. :)

Indító és nevelőtápot kaptak 6 hetes korukig, azt gondolnám, abban benne van minden, tehát elvileg nem alakulhat ki hiányállapot vitamin tekintetében. Ráadásul -mint már említettem- kaptak jolovitot , gastrofarm m+c-t is és szelént. Ezeket most mellőzöm. 

Egy hete befejező tápot esznek, borsóval, búzával, kukoricával keverve. És tegnap vettem ÁP-17-et. De nem tudom, takarmányba keverve, mennyire egyenletes a felhasználódás... Csipet konyhasót teszek minden kilónyi takarmányhoz. Hála istennek vérző sebek nincsenek, de szemem láttára eszik a pihe tollat, kiszakítás után. 

Nos, ennél többet nem tehetek, mert az már túlzás. 

Az etető dolgot leírtam, van önetető, de udvaros tartásban nem megoldott az esőmentes fellógatás, úgyhogy vannak földön is vályúk.  Az általunk tervezett ól sajnos nem tökéletes, ha elölről kezdeném,nem ilyet terveznék.  De ez már így marad.  

Hmm... érdekes ez a zoolit dolog, tavaly az állatorvos ajánlotta és meg is szűnt a probléma, pedig akkor voltak vérző sebek is. Igaz ők nagyobbak voltak,  már folyamatosan vagdostam őket és pakoltam a fagyasztóba, lehet, hogy az is segített. Most viszont tényleg nem érzem hatását. 

Nem volt eddig elhullásom, holnap lesznek hét hetesek. Továbbra is reménykedem, hogy megszűnnek a problémák és jövőre is lesz kedvem a csirkeneveléshez, de a sikerélmény mindenképpen szükséges.

 

Még 1X köszi segítségedet, hasznos dolgokat olvashattam Tőled. Jó éjt!

 

Előzmény: Törölt nick (17616)