metabo Creative Commons License 2015.05.06 0 0 13532

Ma másodjára fordult elő így megkérdezem talán valakinek szintén volt hasonló esete már. A 2 hetesek még papiron vannak, forgács kilőve, mert én visszaolvastam rendesen :) A papírra tettem apró rostált sódert + zoolit universlt keverve ezt 3 naponta cserélem mindig. Ettől független bele-bele lépegetnek az önetetős tápba meg a kaksiba is és van göbösödés, pár napja levettem pár madárról akik ezután hasra vágták magukat nyújtogatták a lábukat majd 3 kimult :( Előbb feleségem szintén 3-nak a lábát letisztázta erre 1 megint nem bírt felállni csak kiterült és kimult.

 

Jól gondolom itt lehet összefüggés, hogy a láb tisztítás miatt múltak ki ? Nem rurván csináltuk semmi vérzés nem történt szerintem sokkot kaphattak, hogy lekerült a "papucs" de, akkor meg hogy a fenébe tisztítsam le neki vagy ne háborgassam ? Fémrács, hogy elbírja a súlyt de rajta felül műanyag 5x5mm-es háló ezen agyalok most mint nagyüzemben a napos csirkét is már műanyag rácsra teszik.

 

+ megerősítés, tehát naposnak első nap kamilla majd 1-2 napig csak dara finonra örölve majd jöhet az indító, akár pulyka (ezt ajánlották) akár vitafort indító igaz ?