Maci0224 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 topiknyitó

Történetem tavaly októberben történt, amikor a frissen vásárolt, felújítás alatt lévő 1905-ben épült téglaépületben lévő 30 négyzetméteres társasházi lakásomat eláztatta egy csőtörés, ami a felső szomszédnál történt. 20 centis meleg víz állt a nappaliban, mivel a vizes blokk a nappalijában található, áthelyezve, nálam meg már betonoztak, így megállt a víz.

 

A szakember, aki a lakáson dolgozott várt 3 hetet a további munkák kezdetéig, amiből 2 hétig egy ipari páramentesítő üzemelt (100 liter per nap teljesítmény). Egészen száraznak tűnt a fal, amikor a munkát kezdték. Dryvit hálóval es rugalmas csemperagasztóval újra vakolták a plafont a laza vakolat eltávolítása és mélyalapozás után, majd a glettelés után besárgult az egész, akkor valami falfix-szel lekezelték, talán wallkit-nek hívták és a foltok eltűntek. Aztán festés és még üzemelt rendszeresen 1-2 hónapig egy 20l/nap teljesítményű páramentesitő és napi 3 liter vizet szivott ki legalább 20-30 nap azóta. Nem is volt probléma 4,5 vagy 5 hónapig, de újra kezdődött az ázás és most málik a festés az egész plafon területén es friss víznek tűniK.

 

Nő vagyok és eléggé limitált a tudásom ebben a témában. Tudna valaki valamit javasolni, hogy hogyan lehetne ezt véglegesen megoldani? Esetleg szakembert javasolni?

 

Aki csinálta az most azt javasolja, hogy hagyjuk szaradni, aztán glettelni kell és kész. Senki nem tuna jobbat ajánlani, mint ahogy ők megcsinálták a plafont és a vakolat visszabontása nagyon nagy munka és az újra vakolás sem segítene. Igaz ez? Tényleg várni kell és a száradás oldja meg? Nem lesz jövő télen ugyanilyen probléma, ha csak újra glettelik? Vagy lehet ez új ázás? Vagy lehet a régi beázás vize tört át 4-5 hónap alatt? A felső szomszéd állítja, hogy azóta nála nem történt semmi.