stevie-13 Creative Commons License 2015.05.02 0 0 62744

A híres Ongaku meg lehet, hogy a valóságban nem tud többet,mint amit a műszerek is mutatnak, csak éppen a sznob hisztéria hozzáadódott az árához.

 

Alapvetően méltósággal szoktam tűrni, hogy a hobbimat a róla mit sem tudó emberek lenéző mosollyal és kézlegyintéssel intézzék el, esetleg a villamosipari szakközepet végzettek mindenféle keresztkérdéseket tegyenek fel a mérésekkel kapcsolatban, de arra azért érzékeny vagyok, ha a hobbim képviselőit azzal vádolják, hogy hülyék vagy - horribile dictu - süketek.

 

Ahogy a borszakértők nem fognak összekeverni egy Kopár dűlőről származó villányi portugiesert egy alföldivel, a bringások is tudják, miért érdemes többet adni egy Shimano Deore XT hátsó váltóért, mint egy Alivióért, és a futók is megtanulják, miért jobb egy 50 ezres "high-end" Nike futócipő egy teszkósnál, úgy az audiofilek is - nagy általánosságban - elég ügyesen meg tudják különböztetni a fülükkel hallható dolgokat. Tudod, gyakorlat (és persze érdeklődés) teszi a mestert.

 

Ellentétben sok más területtel (például a futócipőkkel vagy a kerékpár váltókkal), a high-end audióban nincs vásárlás próba nélkül. Az első találkozás a készülékkel a kereskedőnél történik egy meghallgatásos teszt során, és ha tetszik a hangzás, akkor a vevőjelölt elviheti az otthonába, a saját rendszerébe kipróbálni a készüléket.

 

Nagyon rosszindulatú dolog azt gondolni, hogy valaki úgy választ high-end készüléket magának, hogy csak és kizárólag a sznobizmus vezérli. Ebben az esetben nekünk, hangsúlyozottan Made in Hungary cégként nem is nagyon lenne esélyünk készüléket eladni.

 

 

Büszkén mondhatom, hogy az általunk tervezett és gyártott erősítőket éppen elégszer hallják jobbnak a "márkás," "nyugati" konkurenciánál ahhoz, hogy a Pointe márkanév immár a 22-ik születésnapját ünnepelje :-)

 

 

Előzmény: Mekk Elek ezermester (62737)