Törölt nick Creative Commons License 2015.05.02 0 0 91476

Sose sajnáld. Nemsokára megcsinálom ...

 

Nos, leírom lassan, elsősorban magamnak, de másnak is akik hasonlóban gondolkodik, hogy 

 

N E  C S I N Á L J Á T O K   P L E X I B Ő L

 

még véletlenül se, ha csak az van otthon akkor se! :)

 

Az van, hogy az összeszerléskori félelmem (hogy megint megreccsen csavarozáskor) bejött, csak nem összeszereléskor és nem a csavarozásnál. Ezt álltó helyébe produkálta, iccaka:

 

 

Ahogy látható, nem csavarozásnál repedt szét hanem kettő csavar között (alul-belül sincs ott csavar). Az lehetett, hogy amikor anno szétvágtam a plexit (eredetileg 50x150-es volt a csík csak kettévágtam hosszában), keletkeztek a vágás hatására ilyen kis "mikrorepedések", egyik sem volt nagyobb 1-2 mm-nél, gondolom ahogy a sűrű fogazású fém fűrészlap megdolgozta a plexit, az így válaszolt neki (valahol azt olvastam hogy az jó neki felvágáshoz) . De nem törődtem vele - itt viszont annyira nagy és tartós erőhatásnak volt kitéve, hogy gondolom az egyik ilyen mikrorepedés gondolta úgy hogy tovább növekszik kicsit.

 

De sebaj. Azért nem tekintem kidobott pénznek, csak tanulópénznek, mert:

 

- kiderült a legfontosabb, hogy tudok jó leválasztót építeni, ami elég jó hatásfokkal is dolgozik (jó 5let Repítő, lemérem a tegnapi fél vödör cucc súlyát, meg ami átkerült a pornyűvőbe is)

- barkácsolhattam kicsit! (és NAGYON még a zasszony sem orrolt meg)

- kiderült, hogy a favödör az tényleg jól sikerült.

- csak a plexi és egy kis szilikonpaszta az anyagveszteség, a tetejét és az alsó gyűrűt, valamint a Baffle - lemezt és a csavarokat, illetve a kimenő csövet újra fel tudom használni (megfogadom a tanácsodat, kap nagyobb bejövőt is)

 

Amíg nem sikerül beszerezni az általatok is ajánlott polikarbonátot (remélem hétfőn bemegyek a vasvillbe és sikerül venni), addig kap még egy olyan fejreállított "L-tartóoszlopot", meg egy kis szilikont és megmutatom öcsémnek is, mert kíváncsi rá.

Előzmény: Törölt nick (91469)