Alapjában én sem preferálom ezt a módszert ,de most így alakult.
Nem állítom hogy ez jó módszer!
Magam sem gondoltam hogy ebből elfogadható minőségü párlat lessz ,de meglepett a dolog ,ha van is minőségbeli különbség ,az nem annyira hangsúlyos ,hogy egyértelműen rá tudnám fogni a cefre túlzott idjű pihentetésére.
Azt már az elején is írtam hogy talán a kihozatalban nem vagyok ugyanott mint a korábbi időszakokban ,de ott sem olyan mértékű a különbség 0,6 hlf....ez bármiből adódhat ,de fogjuk rá hogy most ettől :)
Természetesen abban igazad van ,hogy a cefre eltarthatósága valahol zsákbamacska ,egy ilyen mértékü pihentetés után.
De a "minőségmegtartás" esélye megnő ha a gyümölcs minősége - tisztasága - kezelése (cefrézése) megfelelő odafigyeléssel történik.
Nem szaporítom tovább a szót ...részemről téma lezárva.
Jó nedüt!