Törölt nick Creative Commons License 2015.04.29 0 0 91243

Igen, volt téma az utóbbi fél évben. Akkor ezt írtam a Güdémről. Azóta egyébként kiderült, hogy ott volt a dobozában a sima fűrészlapot támogató befogója is, szóval nem csak csaposat támogat. A fűrészlap befogatása egy szempont lehet a választásnál. Ha csak csaposat, Schnitt linkelt egy jó megoldást erre is. 

 

A Güde egy belépő szintű masina, eddig még nem volt gondom belőle hogy nem öntvény az asztala - de nyilván nem hátrány, ha az :) 5 éve ~Huszonpárezerért vettem, kb most is annyi az ára. Ilyesmit, meg ezt, meg egy "fapontyot" vágtam ki havernak, a telkére névtáblának. Teszi a dolgát, na :)

 

Ferm-et ajánlottak még páran, masszívabb jóval mint a Güde. Ill Proxxon lehet még a minőségibb kategóriából jó választás.

 

Érdemes arra is figyelni, hogy mekkora az asztal mérete,  a fűrész kinyúlása  - nyilván ez határozzza meg hogy mekkora méretű lapot tudsz szabni/forgatni.

 

Van-e jó porelfújása? - kevésbé fontos szempont, de ha sokat dolgozol vele .. ugye itt apró részleteket vágsz ki, a vonal "látása" fontos szempont lehet. A Güdémen az semmit se ér (kb semmit nem fúj). De persze tüdőből megoldom :-)

 

Így elsőre ennyi. 

Előzmény: archivalo (91231)