Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2015.04.29 0 0 2797

Kedves Évica2011!

 

Ezeknek az otthoni készülékek a vásárlása ritmusosan, 2-3 havonta, felszínre kerül. Először két kérdésre kell választ kapnunk:

 

-        ha az otthoni készülékek hatásosak, akkor a lézerklinikák miért vásárolnak 10 milliós nagyságrendben készülékeket?

 

-        ha az otthoni készülékek hatástalanok, akkor hogyan csaphatják be a vevőket, miért nem tiltják be a forgalmazásukat?

 

Egy kis kiragadott történelem.

 

A legelső szőrtelenítő készülék, amin dolgoztam (úgy, mint a világ összes lézerrel profin dolgozó szakembere), egy rubin lézer volt. Az enyém ráadásul használt is volt.  A rubin lézer magasan a legjobban nyelődik el a pigmentben, így az ideális (fekete szőr, fehér bőr) esetben a lehető legjobb hatásfokú. Persze majdnem mindenki úgy jön a kezelésre, hogy ő az ideális páciens, aztán kiderül, hogy a szőre vöröses beütésű, míg a bőre kicsit kreol. Szerencsére ott az asszisztensnőm, aki teljesen fehér bőrű és fekete szőrzetű. Az ő bőrét megmutatva, kiderül, a páciens bőre igen messze van az ideális szőrtelenítő kezelésre váró bőrtől! Tehát, ha vulgáris vagyok, a rubin lézerrel minden vagy semmi törvény volt: akin segített, ott csoda történt, míg a többségnek csaknem hatástalan volt. Nem lehetett garantálni a szőrmentességet tartósan.

 

A következő lépés a villanófény volt, az ipl. Itt is van egy hasonló szabály, a mindenre jó.  A villanófény mindent visz, de ez a hátrány, ha nagy energiát adunk, úgy a bőr is könnyen megég. Rengeteg kozmetikus bánta a bérbevett készülékek után járó állandósult reklamációkat. A villanófény mellé tették az energiaszint növelésére a rádiófrekvenciát (elos). Így az eredmény látványosan javult, de nem érte el a profi szintet. Mit? Mi az, hogy profi szint? Az, hogy orvos bátran, nyugodtan ad garanciát a szőrmentességre. Ha túl sok páciens jön vissza szőrösen, nem éri meg állandóan ingyen kezelni. Egyszerű, nem?

 

Az igazi áttörést a 10-15 éve elinduló alexandrit és dióda lézerek elterjedése hozta meg. Itt már egyensúlyba kerül, hogy egy magára adó lézerklinika a 100-ból 1-5 tényleges garanciás pácienst akár hosszabb ideig is ingyen kezel. Itt a befektetett pénz és munka egyensúlyba kerül. A cél, hogy minél több páciens elégedetten távozva, biztosítsa a kezelő megélhetését. Ehhez pedig több, drága készülék szükséges, akár több tíz milliós nagyságrendben is.

 

A fentiekből következik, az otthoni gépek szőrtelenítő eredménye ESETLEGES, magyarán 100 000 Ft-ért a vevőnek otthon kell csendes magányában megtudnia, hogy beletartozik-e a néhány százalékba, akinek hatásos vagy sem!  

 

Kádárdr

Előzmény: Évica2011 (2796)