Törölt nick Creative Commons License 2015.04.28 0 0 91049

A kérdésedben benne volt a válasz is, meg le is írtmsa korábban. Igen, mert nagyon barkácsolhatnékom van. Hogy jobb lesz-e? Majd elválik. Remélem szó szerint és teljesen :-)

 

Azt szinte biztos, hogy a lisztfinomságú porból jut a porszívóba is majd. Most amikor levágtam a 40 csíkot (valójában 2x, egyszer nagyjábóli méretre, egyszer meg mindkét oldalán a szögvágás) aztán a körkivágás, csiszolgatás, stb után belenéztem a porszívóba, egy fél marék kb lisztfinom port volt az alján (meg nyilván a szűrőn is). Szóval a szűrőre mindenképp veszek majd egy olcsó porszűrő-zsákot, amit nem is tudom ki ajánlott régebben, hogy ne az 5000 Ft-os szűrőt nyúzzam ezzel.

 

"Nem lenne jobb emiatt a kimenő szintje alatt szájaztatni a bemenőt?

Ha erre gyorsan kell válaszolni, akkor: nem. Nekem most a módosított Karcher hamuporszívóm ugye a leválasztó, és ott a bejövő, köszönhetően a 90 fokos lefolyó könyöknek most lejjebb van, mint a porszívó felé menő (azaz a kimenő). Ez utóbbi gyakorlatilag a vödör tetjével egy szintben van. A fenti műveleteket is így csináltam vele, és ott a finom port a porszívóban is. De ... most adtál egy ötletet, kipróbálom fordítva, kap egy mélytorkos csövet a porszívós vég és eljátszadozok vele, letesztelem így mennyi lesz a finom port a túlvégen.

Előzmény: torony78 (91040)