bacus Creative Commons License 2015.04.28 0 0 5207

Itt valamit félre értesz, nem értem miért nekem irod, mintha én lennék a tervezője a tévéknek.

 

Egyetértek, hogy samuéknak kis erőfeszitésbe kerülne, hogy bt füles is csatlakoztatható legyen. Mivel a füles csatlakozóik mind rossz helyen vannak, és ha be van dugva a tv elnémul, igy leirtam, hogy hogyan lehet megkerülni.

 

1. Az optikai kimenetet használom, ott a külső erősitőbe megy be a jel, az elosztó kizárólag azért kell, hogy ne kelljen dugdosni semmit. Ez teljesen összeszinkronizálható a tv hangjával, menüben lehet beállitani, hogy mennyit késsen, és együtt szóljon a tv és a külső hang.

(ennek ellenére, ha bekapcsolom, én a tv hangját lehalkitom nullára)

 

2. Fülesnél az általam javasolt megoldásnál az optikai osztó, majd konverter, majd bt transzmitteren NINCS hangerő szabályozás, de miért is lenne? A bt fülesen kell legyen, ott állitod a hangerőt, akin a füles van, a többiek meg nézhetik a halk tévén.

A bt transzmitter helyett egy mini fm adót használva szintén ez a helyzet, a hangerő nem a tvn, vagy az egyéb kütyün, kizárólag a rádiós fejhallgatón állitható. Itt egyébként jobb az eset, ha többen is hallgatják, mert az egyik rádióvevő teljesen független a másiktól, nem akad össze, nem kell nagyobb jel, stb. Alternativ módon pedig akár az okostelefon (már amiben van rádió) is alkalmas, ergo lehet próbálkozni anélkül, hogy egy ilyen drága akár 3e forintos rádiós fülest meg kellene vásárolni. Egyébként GPS kollégának van ilyen fülese, hozzá adó is jár, a késleltetést tőle kell megkérdezni, hogy van e egyáltalán...

 

Szerintem itt a késéssel egyébként sem igen kell törődni, ha jó a füles, illetve nyilván azért veszi fel vki mert hangosabban akarja hallgatni, akkor nem hallatszik bele  a halk tv hangja.

 

"De amíg nem látom-hallom ezt működni, nem veszek magamnak lapostévét"

Most jól megfenyegettél :D

Előzmény: Törölt nick (5202)